Annons:

Ny seger i toppmatch för Vimmerby IF

Vimmerby IF Dam fick segerjubla för femte matchen i rad. Foto: Linus Johansson

Ny seger i toppmatch för Vimmerby IF

Vimmerby IF är stekheta. I dag tog man sin femte raka seger. Tabellettan Södermöre besegrades med 2–1 på bortaplan. – Det bevisar vilken kvalité vi har i truppen, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Vimmerby IF har öppnat hösten helt perfekt. Laget har ställts mot samtliga topplag – och tagit maximala nio poäng. I dag jobbade VIF ned Team Södermöre på bortaplan.

– Det var skönt. Spelmässigt var vi inte så heta, men det minns man inte om tre veckor ändå, säger Ohlsson.

Mål på hörna

VIF öppnade klart bäst och prickade ribban redan efter någon minut. Efter 20 spelade minuter fick Nathalie Johansson på en bra träff utifrån och sköt 1–0 i nättaket.

– Då kändes det som att vi var på gång, men tyvärr börjar vi vika ned oss lite. De kvitterade i 27:e efter en trippelchans där vi stod och sov lite.

Höll undan

Vimmerby återtog ledningen före halvtid. Malin Engström skruvade in en hörna direkt i mål.

– Det var viktigt att få det målet före halvtid, det gav oss energi.

Efter paus förde Södermöre spelet, men Vimmerby IF satte knappt en fot fel i försvarsarbetet. Hemmalaget skapade ytterst få lägen och Vimmerby höll undan.

– De ägde mycket boll och vi hade inget organiserat anfallsspel i andra. Vi kom lite långt ned, men de skapade inte så många riktigt heta målchanser. Jag tycker att vi gör vad vi ska och det är en styrka att ta tre poäng även om vi inte spelar så bra.

”Roliga matcher”

VIF är fortsatt två poäng efter tabellettan Glömminge och trea i tabellen, men har chans att passera Södermöre som har en match mer spelad.

– Det här var en oerhört viktig seger givetvis och det bevisar vilken kvalité vi har i truppen. Nu är det vi, Glömminge och Södermöre i toppen och det blir roliga matcher framöver. Vi är inte odödliga och måste fortsätta att vara ödmjuka och ta jobbet.

Vad tror du om era chanser att vinna serien?

– Spelar som vi kan så har vi chansen och jag tror att Glömminge kommer tappa poäng. Vi måste fortsätta i samma anda.

Ytterbacken Moa Thorstensson var bäst i ett stabilt VIF. 

Tabellen hittar du här: http://www.dagensvimmerby.se/sport/tabeller/damtvaan/

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt