Annons:

Svensson trotsade fotskadan och blev VIF:s hjälte

Jimmy Svensson hoppade in och iklädde sig en hjälteroll. Foto: Linus Johansson

Svensson trotsade fotskadan och blev VIF:s hjälte

En fotskada har gäckat Vimmerbys tekniker Jimmy Svensson en tid. Mot Smedby klev han in i den andra halvleken och såg till att Vimmerby vände ett 0-2-underläge - med tio man på planen. – Jag hade inte räknat med att spela, säger VIF-hjälten efter sina två mål som såg till att matchen slutade 2-2.

Annons:

Vimmerbys hemmamatch mot Smedby blev en minst sagt märklig historia. Hemmalaget gjorde definitivt ingen bra första halvlek, men skapade trots det fler vassa målchanser än vad Smedby mäktade med.

Men några mål blev det inte och istället gjorde Anton Bäckstedt 1-0 till gästerna efter 21 minuters spel. Som om inte det vore nog. I den 42:a minuten fick Vimmerby målvakten Nic Rydholm målchansutvisad och Haris Sijaric kunde dunka in 2-0 på den efterföljande straffen. I det läget kändes match, av förklarliga skäl, avgjord.

”Kände inte alls att det var över”

VIF-tränaren Johan Carlsson var inte nöjd med vad han hade fått se så långt.

– Jag tycker att vi satte oss i den här sitsen själva och det var lite onödigt. Vi var inte riktigt med i den första halvleken och det gjorde att vi släppte in två mål och fick en utvisning. Det var lite för slött helt enkelt, säger Johan Carlsson.

Vad kände du inför den andra halvleken?

– Jag kände inte alls att det var över. Vi pratade mycket om att vi skulle tro på det samtidigt som vi gjorde lite förändringar spelmässigt.

Första bolltouchen

Och det här visade sig inte vara någon vanlig dag. En vanlig dag vänder nämligen inte ett lag ett tvåmålsunderläge med en man mindre. Men det var precis vad Vimmerby gjorde. Det kan de till stor del tacka Jimmy Svensson, som byttes in tidigt i den andra halvleken, för. Efter bara någon minut på planen gjorde Svensson sitt första mål och fem minuter senare kom också 2-2. Då stod matchuret på 60 minuter.

– Jag tror faktiskt inte att jag hade rört bollen innan mitt första mål, säger Jimmy Svensson och spricker upp i ett leende.

Sugen på fortsatt forcering

2-2-målet kom efter något som vi kan kalla en stel bicicleta.

– Det målet var lite mer slumpartat. Vi kan säga att det var en svensk bicicleta, den var lite stelare än de Gustavo (Borges) brukar göra.

Fram till kvitteringsmålet hade hemmalaget varit totalt överlägset i den andra halvleken - med en man mindre på planen.

– Jag var bra sugen på att gå för 3-2 också. Men precis efter att vi hade kvitterat fick de en jättechans på vår vänsterkant och då kände jag att det inte var läge, säger Johan Carlsson.

”Frågade om jag var sugen”

Hemmalaget såg, som sig bör, slitet ut under de sista tio minuterna, men lyckades alltså spela hem en bragdartad poäng, som troligen kommer att bli guld värd i jakten på ett nytt division två-kontrakt.

– Jag brukar säga att jag inte bryr mig om det blir noll eller en poäng. Men i dag kanske jag får säga något annat. Poängen var bra, men det absolut viktigaste var att Smedby inte tog tre, säger Johan Carlsson.

Och draget att byta in en halvskadad Jimmy Svensson innebar alltså rena rama succén.

– Efter det här blir jag väl tvungen att börja träna, skämtar VIF-hjälten.

Du har inte tränat för fullt den sista tiden?

– Nej. Jag tränade i torsdags, men gick inte för fullt då och i fredags stod jag över.

Han tvekade ändå aldrig på att hoppa in.

– ”JC” frågade om jag var sugen och då tänkte jag att jag får stå ut med smärtan. Vi hade ju ingenting att förlora när jag kom in. Den här poängen var jävligt viktig, säger Jimmy Svensson.

Karlo Goranci var hemmalagets bästa spelare den här dagen. Även Jimmy Svensson och Karl-Viktor Söderquist ska ha beröm för starka inhopp.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt