Annons:

Hammar förlorade tungt vad efter fem mål mot Rumskulla

Stor show. Robin Hammar gjorde fem mål i 9-2-segern mot Rumskulla GoIF. Foto: Simon Henriksson

Hammar förlorade tungt vad efter fem mål mot Rumskulla

Sex mål på hela säsongen. Då smällde Robin Hammar dit fem i 9–2-segern mot Rumskulla. Det kostar honom två plattor öl och en flaska whiskey – efter ett tidigt vad med en lagkamrat. – Det var det första jag tänkte på, skrattar matchhjälten.

Annons:

Robin Hammars fotbollsliv leker. I kväll gjorde Södra Vi:s duktige anfallare vad han ville med Rumskullas försvar och kunde titulera sig målskytt hela fem gånger. 

Men trots 9–2-segern var inte allt guld och gröna skogar. Inför säsongen slog han nämligen vad med en lagkamrat om att han inte skulle nå tio mål den här säsongen. Efter fem fullträffar i kväll är han redan uppe i elva. 

– Jo, vi slog allt vad lite. Det var det första jag tänkte på när jag gjorde mitt tionde mål för säsongen, haha. Men det är bara att hosta upp två flak öl och en flaska whiskey. Jag kan ta det en sådan här dag, säger Robin Hammar och ler. 

Inom loppet av 18 minuter gjorde han hattrick. Och i andra halvlek fyllde han på med ytterligare mål. Den gemensamma nämnaren var att allihop var snygga. 

– Jag har alltid haft svårt med målskyttet, jag brukar snitta fem mål per säsong annars. Det här känns helt sjukt. Jag har gjort två mål som mest i en seniormatch innan. 

Vad var det som hände?

– Jag tänkte inte. Jag brukar tänka alldeles för mycket, men nu tänkte jag ingenting. Jag bara körde. De låg högt med försvaret, så vi fick mycket ytor. 

Tillfällig serieledning

Inte ens John Nilsson, som vaktade Gullringens nät så sent som i fredags, kunde stoppa honom i andra halvlek. Rumskullas nyförvärv var imponerad. 

– Han är en bra forward som kan bli väldigt bra. Det blev lite för stora siffror, men Södra Vi vinner helt rättvist, säger John Nilsson. 

Efter 9–2-segern går SVIF upp i tillfällig serieledning, en poäng före Horn/Hycklinge som möter Hammarsgärde i morgon. Förra säsongen tillhörde Hammar just H/HIF. 

– Jag hade en riktigt tung säsong där, vi fick storstryk i nästan alla matcher. Men de har ett väldigt bra lag i år. Det känns som att det kommer bli en avgörande match och då måste vi spela grisfotboll för att fixa det, säger Robin Hammar. 

Övriga målskyttar i Södra Vi var Sonny Eriksson, Patrik Nilsson, Jonas Zeilon och Ossian Mathiasson. Tröstnätade för Rumskulla gjorde Robert Rinaldo och Daniel Axelsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt