Annons:

VIBK föll på mållinjen – för andra året i rad

Mathias Lennström följer slutskedet av matchen mellan Nässjö och Jönköping, där hjälpen uteblev för VIBK: Foto: Jakob Karlsson

VIBK föll på mållinjen – för andra året i rad

Vimmerby IBK var ytterst nära att ta sig upp i division ett för andra året i rad. Men den nödvändiga hjälpen från Nässjö uteblev.
– Jag känner ingen större besvikelse, vi gjorde vad vi kunde, säger tränaren Mathias Lennström.

Annons:

I fjol spelade VIBK en helt avgörande match mot Hovslätt – men lyckades inte knyta ihop division ett-säcken.

I år krävdes hjälp från Nässjö – och den uteblev. Det betyder att det här skickliga laget tillhör division två även nästa år.

– Innerst inne trodde jag att Nässjö skulle vinna, men Jönköping vinner där och det är starkt. Eftersom de klarade det förtjänar de att gå upp. De ledde hela matchen så det känns som att hoppet var som störst innan matchen. Hela veckan har jag trott att Nässjö ska kunna störa dem, säger Lennström. 

Hattrick av Green

VIBK gjorde processen kort med Örlogsstaden och vann med hela 10–3 till slut. Jonatan Green firade stora triumfer och gjorde tre mål.

– Vi visste att vi inte hade det i egna händer och jag är nöjd med 10–3.

Vad betyder det att ni missar igen?

– Det är svårt att säga, det finns många olika faktorer om vi skulle gå upp. Hade juniorerna som kommer underifrån varit redo? Det krävs mer i division ett och några kanske väljer att inte spela och då får vi fylla upp med juniorer och de kanske behöver något år till innan de kommer in i A-laget.

Finns det risk för att spelare lägger av?

– Jag vet inte hur de äldre tänker, men på de två femmor som spelar i dag är det bara Friberg som kanske har gjort sitt. Annars har jag svårt att se att någon skulle lägga av.

 Avslutade briljant

Vimmerby har avslutat säsongen på ett nästintill helt perfekt sätt. Av 30 poäng har laget plockat 27, men försprånget man lämnade i höstas blev för stort.

– Efter jul sa vi att det var 30 poäng kvar att spela om och vi tog 27. Där är jag jättenöjd. Vi har visat att vi är jäkligt bra när vi är på topp. Jag kunde önska mer av höstsäsongen, men det är lätt att gå tillbaka i efterhand. Jag tror att mycket beror på inställningen, vi kände att tåget går snart och då skärpte vi till oss.

Vaknade ni för sent?

– Med facit i hand är det ju så. Jag stör mig på att vi förlorade både hemma och borta mot Vetlanda.

"Svårt att säga"

Mathias Lennströms framtid som coach är högst osäker.  

– Den är så oviss den kan vara för vi har inte haft något samtal med styrelsen över huvud taget. Jag vet inte alls hur det blir.

Kan du tänka dig att vara kvar?

– Jag har funderat en del, men det är svårt att säga. Jag tycker att det är väldigt roligt och tycker att det funkar med familjen. Det är svårt att säga just nu.

Vad talar för att ni tar klivet nästa år?

– Får vi behålla laget så har vi väl kanske lärt oss lite av vikten av att hålla fokus en hel säsong. Det borde vara lättare att hålla fokus i början av säsongen, men i år har det varit tvärtom.

I slutändan var det just det som kostade VIBK det efterlängtade avancemanget till division ett. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt