Annons:

Tung premiär för VIBK –

Deppigt värre. VIBK förlorade premiären mot Vetlanda. Foto: Linus Johansson

Tung premiär för VIBK – "Kommer inte upp i nivå"

Vimmerby IBK var centimeter från att gå upp i division ett förra säsongen. I premiären mot Vetlanda var laget mil från den insatsen. – Det hänger på oss själva, vi kommer inte alls upp i nivå, säger VIBK:s Jonatan Green efter 6-3-förlusten.

Annons:

Förra året var en enda lång framgångshistoria för Vimmerby IBK. Klubben radade upp segrar, publiken stormade till arenan och laget var på väg mot division ett. 

I den sista matchen mot Hovslätt fick dock sagan ett abrupt slut. 

Och den här säsongen, när VIBK kryddats med Jonas Elofsson och Martin Tedborn, började i samma stämning som den förra slutade. 

Vetlanda IB kom till Vimmerby och gjorde en perfekt insats försvarsmässigt. Gästerna var disciplinerade och strukturerade och de tycktes ha järnkoll på VIBK:s sätt att spela innebandy på. 

– Jag fattade inte, det kändes som att de var två gubbar kort, men ändå var de där hemma. De sliter för varandra jäkligt bra och det kändes som en Hovslättsmatch. Det var tillknäppt, säger VIBK:s Jonatan Green. 

"Surt som fan"

Vetlanda hade det målmässiga övertaget från minut tre till minut 60. VIBK kunde aldrig komma närmare än en 1-2-reducering. 

– Det är surt som fan, man har gått och undrat hur mycket folk som ska komma, om det ska bli lika bra som förra året. Och så är det över 500 personer och det är helt fantastiskt. Det är svintråkigt att förlora inför dem. 

Vad gör att ni förlorar?

– Det hänger på oss själva, vi kommer inte upp i nivå. Jag tycker att vi är ett bättre innebandylag, men de är bättre än oss defensivt. Vi har lite samma spelstil, de vill kontra och vi är inte riktigt vana vid det. 

Besviken

VIBK-tränaren Mathias Lennström var också besviken över premiärförlusten. 

– Det är skittråkigt, vi kommer inte till offensivt. Normalt sett skapar vi mycket mer chanser, men det är stelt, vi är inte på hugget. Vi är inte riktigt där, säger han. 

VIBK hade svårt att få till sitt sedvanligt starka anfallsspel. 

– Vi försökte i den första perioden, men sedan försökte vi förändra och det blev bättre i andra och tredje, men vi har svårt att komma till. Vi försökte och gjorde om uppspel och formationer. 

"Mer kombinationer"

Vetlanda gick upp till 5-2 innan VIBK reducerade till 5-3 genom Jonas Friberg. Kontakten blev inte långvarig. I numerärt överläge avgjorde Vetlanda med ett 6-3-mål. 

– Jag tycker att vi måste ha mer kombinationer i vårt spel, vara tydligare i uppspelen och försöka hitta runt mer. Men det är svårt, de spelar typ med en trebackslinje och vi får svårt att hitta in centralt. Vi får ta backavslut i stället. Äh, det är bara att bita ihop och komma igen, säger Green.  

"Inte problemet"

Mathias Lennström tycker inte att VIBK behöver förändra särskilt mycket till nästa match, som är mot Gränna AIS på bortaplan. 

– Det är inte problemet. Problemet är att vi gör en slätstruken insats, vi är inte där, men nästa match kanske vi är där och ser pigga och fräscha ut. Då kanske det har löst sig, då kanske vi har en annan dag.

Få ska ha beröm i Vimmerby IBK för den här insatsen. Kanske inte ens någon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt