Annons:

VIBK lekte med Örlogsstaden: ”De kändes aldrig som ett hot”

Jonatan Green gjorde tre mål och två målgivande passningar mot Örlogsstaden. Foto: Simon Henriksson

VIBK lekte med Örlogsstaden: ”De kändes aldrig som ett hot”

3-0 efter en period, 7-3 efter två och 12-6 efter tre. Vimmerby IBK hade inga som helst problem att besegra Örlogsstaden på hemmaplan i dag.
– Örlogsstaden kändes aldrig som ett hot. Det var en skön känsla matchen igenom, säger Jonatan Green, som svarade för fem poäng.

Annons:

Att Vimmerby ledde med 3-0 efter en period kan man tacka Ludwig Strömsten för. Den unge målvakten svarade för den ena mäktiga räddningen efter den andra.

Men sett över 60 minuter var det förstås inget snack om saken. Vimmerby var klart bättre och tog tre mycket viktiga poäng.

– Det var lite Olofströmsstuk på den här matchen, Örlogsstaden var rätt trötta. Dessutom hade vi en helt annan taggning än i flera av de andra matcherna. I dag var det som att vi är bäst när det gäller. Bara det inte är för sent att haka på i toppen, men det tycker jag inte att det ska vara än. Det var bra att vi tog tag i detta nu, säger Jonatan Green.

Kändes det som att det var lite sista chansen i dag om ni ska kunna blanda er i toppstriden?

– Det kändes lite som en måstematch. Vi visste att om vi verkligen ska hänga på i toppen var det här en match vi skulle vinna. Nu har vi Vetlanda borta innan juluppehållet och den matchen känns extremt viktig.

Bra match över 60 minuter

I den sista perioden lekte Vimmerby långa stunder med sitt motstånd.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match över 60 minuter. Det var skönt att vi kunde ta tag i taktpinnen direkt och slippa jaga.

Var du orolig någon gång under matchen?

– Nej, det var jag faktiskt inte. Däremot var jag lite nervös inför matchen. Det var en måstematch och vi var tvungna att ta tag i det på hemmaplan. Vi visste att det inte skulle vara fullsatt i dag, så det var skönt att vinna så att publiken vet att de ska komma tillbaka, säger Jonatan Green.

Kunde lagt i en växel till

Jonas Elofsson var poängbäst i hemmalaget med sina sex poäng (1+5).Jonatan Green svarade för fem poäng (3+2) och Anton Isaksson för fyra poäng (3+1).

– För egen del och i vår femma tycker jag att det släppte spelmässigt i dag. Vi kom till många fina kombinationer. Sen var det skönt för mig att göra fem poäng.

Hemmatränaren Mathias Lennström var också nöjd:

– Totalt sett är jag jättenöjd, förutom med de gångerna som vi tappade fokus och tillät dem att göra mål. Vi hade väl kunnat dra i någon växel till om det hade behövts- När vi får så mycket ytor som vi fick i dag kan vi göra hur många mål som helst, säger Mathias Lennström.

VIBK ligger nu sexa i tabellen och är fem poäng bakom Olofström på andraplatsen.

Fakta

VIBK-poängen:

Jonatan Green 3+2

Anton Isaksson 3+1

Jonas Elofsson 1+5

Victor Wall 1+2

Kim Karlsson 1+1

Martin Tedborn 1+0

Mattias Kåhlman 1-0

Jonas Friberg 1+0

Marcus Pettersson 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt