Annons:

Vimmerbyprofilen blir ny tränare:

Filip Bergman (mitten) från Vimmerby är ny huvudtränare för Bergs IK och flankeras av Petter Alm och Jacob Sigfridsson. Foto: Bergs IK

Vimmerbyprofilen blir ny tränare: "Ser fram emot det med spänning"

Målvakten och Vimmerby IBK-fostrade Filip Bergman blir ny tränare för Bergs IK i division 1. Därmed är den egna spelarkarriären över.
– Jag ser fram emot det med spänning, säger Filip Bergman.

Annons:

Filip Bergman fick tidigt chansen mellan stolparna i Vimmerby IBK. Karriären gick sedan vidare till bland annat Linköpings IBK, Onyx IBK och Jönköpings IK.

Den egna karriären är nu över och istället blir Bergman huvudtränare i division 1-laget Bergs IK.

– En av mina största styrkor som målvakt var att jag intresserade mig för vårt spelsystem och genom min kommunikativa förmåga så gillade jag att styra vårt försvarsspel. Detta tillsammans med att jag haft turen att ha några riktigt skickliga tränare under min spelarkarriär har inspirerat mig. Sedan har jag alltid gillat att lära ut och instruera och det har jag nog fått sen unga år då mamma (Ingela Nilsson Nachtweij), farfar (Ulf Bergman) och farbror (Johan Bergman) alla arbetat eller arbetar som lärare. Detta har även präglat mitt civila arbete då jag undervisar en del på Linköpings unviersitet.  Sedan jag slutade i mål har jag fått några olika erbjudande att börja som tränare och suget på att testa ledarrollen har växt de senaste åren. När Bergs IK hörde av sig med detta erbjudandet så var det dags att testa, säger han.

Hur ser du på utmaningen?

– Jag ser fram emot det med spänning. Jag tror att jag, "Sigge" (Jacob Sigfridsson) och Petter (Alm) utgör en mycket kompetent ledarstab. Vår styrka är att vi alla tre är formade i Linköping IBK:s organisation och spelade framförallt i division 1 tillsammans där. Så vi har samma referensram kring hur vi vill spela innebandy men samtidigt är vi alla tre olika som personer och kan bidra med olika kompetenser. Jag gillar Bergs IK som förening och tror att vi tillsammans kan få en riktigt rolig säsong. Truppen ser bra ut i dagsläget men förhoppningsvis kan vi få in några ytterligare spelar för att ge ytterligare spets.   

"Fullt fokus"

Bergman har de senaste säsongerna varit utespelare, men nu är den egna karriären förmodligen ett minne blott.

– Ja, jag kommer avsluta den nu. Jag kanske hoppar in och spelar någon match med vårt division 3 lag om det behövs folk. Men nu är det fullt fokus på tränaruppdraget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt