Annons:

Bergmans glädje efter jätteskrällen: ”Mitt livs match”

Filip Bergman imponerade stort mot Falun. Foto: Privat

Bergmans glädje efter jätteskrällen: ”Mitt livs match”

Filip Bergman har haft en trög start i Jönköpings IK. Mot serieledande IBF Falun var det allt annat än trögt.
– Jag gjorde mitt livs match, hittills, säger Vimmerbykillen och målvakten Filip Bergman.

Annons:

Förra säsongen spelade Filip Bergman allsvensk innebandy med Onyx IBK. Till den här säsongen värvades 25-åringen till SSL-nykomlingen Jönköpings IK. Starten i den nya klubben har inte riktigt blivit som Vimmerbykillen tänkt sig.

– Innan matchen mot Falun har jag fått starta två matcher. Då har jag inte varit på den nivå jag vill vara och laget har inte heller fått till det, säger Filip Bergman.

Vände 5-2-underläge

Men i söndagens hemmamatch mot serieledande Falun visade både Bergman och Jönköping att man är att räkna med. Ett 5-2-underläge i inledningen av den andra perioden vändes till seger med 8-5.

– I början av säsongen hade vi lagt oss ned och dött vid 2-5. Nu fortsatte vi att tro på det istället och när Falun gick ned någon procent tog vi chansen. Falun är inte ett lag vi kan räkna med att slå så det var sköna bonuspoäng, säger Filip Bergman.

”Det sjukaste jag sett”

Att Bergman gjorde en klassinsats är det ingen tvekan om. Efter matchen hyllades han rejält.

– Jag har väl hållit på med innebandy i 30 år eller något och det där var en av de bästa målvaktsinsatser jag sett. Han började lite dåligt vilket gör det ännu mer otroligt, att växa in så. Andra halvan var det sjukaste jag sett, sa till exempel Thomas Brottman, tränare i Falun, till Sportbladet.

Bergman var givetvis nöjd med sin insats:

– Det var så klart skitskönt att få gå in och göra en sån insats. Efter deras femte mål var det bara att köra på. Det var en sån där match där man kom in i ett bra flyt. Det spelade ingen roll vad jag gjorde. Om jag inte var på plats tog bollen på en back istället eller så brände de läget. Och var jag där fick jag bollen på mig. Jag kom in i zonen, det är den goaste känslan man kan ha.

”Får ta det med en nypa salt”

Han tog förstås till sig av Thomas Brottmans beröm, men inte allt för mycket:

– Jag vet inte om han verkligen tyckte så eller om det var mer för att ta bort fokus från deras insats. Jag får ta det med en nypa salt.

Efter en tung start på serien har Jönköping vunnit tre av sina fyra senaste matcher och klättrat upp till en elfteplats i tabellen.

– Det har varit mycket skriverier om att vi inte har i SSL att göra, men nu har vi tre lag bakom oss, säger Filip Bergman.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt