Annons:

Avgörande läge för Greens VIBK – tre matcher på sex dagar väntar

Jonatan Greens Vimmerby IBK behöver sex poäng på hemmaplan den här helgen. Foto: Linus Johansson

Avgörande läge för Greens VIBK – tre matcher på sex dagar väntar

Månsarp hemma i kväll, Jönköping hemma på söndag och Nässjö borta på onsdag. De närmaste dagarna blir mycket viktiga för Vimmerby IBK. – Det ska bli grymt kul. Vi måste vara lika taggade i de här matcherna som när vi möter topplagen, säger VIBK:s poängmaskin Jonatan Green.

Annons:

De matcherna Jonatan Green tänker på i första hand är hemmamatcherna mot Månsarp i kväll och Jönköping City på söndag. Månsarp ligger näst sista med fem poäng. Det enda laget som har varit sämre i division två hittills är Jönköpings City, som står på tre poäng.

”Fullt fokus”

Ni förstår själva att ingenting annat än sex poäng i de här båda matcherna är gott nog för Vimmerby IBK. Ett VIBK som i skrivande stund är sex poäng från serieledning, men har en match mindre spelad än övriga lag på tabellens övre halva.
– Man kan lugnt säga att det är en viktig period som kommer nu. Vi har ju Nässjö borta på onsdag också. Ser man till de två hemmamatcherna i helgen så är det matcher vi ska vinna. Men vi måste spela med fullt fokus och får absolut inte underskatta dem, säger Jonatan Green.

”Tänker inte på det”

VIBK:s poängkung fortsätter:
– Vi har haft en tendens de senaste åren att vara bättre mot lag högre upp i tabellen. Vi torskade faktiskt två gånger mot Månsarp förra säsongen. Och ser man till Jönköpings resultat så verkar de ha blivit bättre nu än när vi mötte dem tidigare under säsongen.
Jonatan Green själv är i vanlig ordning en nyckelspelare för Vimmerby IBK. Den unge VIBK-spelaren är för tillfället trea i seriens poängliga med sina 40 poäng, samma som ledande Viktor Wibring från Hovslätt. Mycket talar för att Green tar över ledningen i den ligan i helgen.
Hur viktigt är det att vinna poängligan?
– Jag tänker inte på det alls. Att göra poäng är en bonus. Det viktigaste är att det går bra för laget, säger Jonatan Green.

Tre femmor

Tränaren Jonas Friberg ser fram emot ett tätt matchande:
– Det är roligt att spela matcher och det här är ju värsta NHL-schemat. Vi ska försöka komma igång igen efter förra matchen (7-7 mot Kalmarsund ungdom).
Fribergs förhoppning är att kunna genomföra matcherna mot Månsarp och Jönköping på tre femmor.
– I och med att vi har tre matcher under en kort period så ska vi försöka få igång så många spelare som möjligt. Har vi möjlighet att spela på tre femmor länge i matcherna så kommer vi att göra det, säger Jonas Friberg.

Karlsson saknas

VIBK kan räkna in nyckelbacken Marcus Pettersson i laget igen efter en fingerskada. Däremot ser Anton Isaksson, som missade senaste matchen på grund av sjukdom, ut att missa även matchen mot Månsarp, till att börja med.
– Anton har tränat i veckan, men nu har han åkt på magsjuka. Vi får ha en dialog och se hur det utvecklar sig.
Klart är också att Vimmerby får klara sig utan Kim Karlsson i matchen på söndag, då han är bortrest.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt