Annons:

Friberg:

VIBK-stjärnan Jonas Friberg verkar vara på gång igen. I kväll gjorde han fyra poäng. Foto: Simon Henriksson

Friberg: "Jag har kritiserats för hårt"

Jonas Friberg gjorde ett plus tre i segermatchen mot Månsarps IBK. Inför matchen hade den forne poängkungen snittat två poäng per match. – Det skulle givetvis ha varit fler poäng, säger han.

Annons:

Jonas Friberg gjorde 82 poäng på 22 matcher säsongen 2013/14. Sedan skadade han knäet allvarligt och trodde att hans sista innebandymatch var spelad. I år är han dock tillbaka, men inte med samma goda poängskörd som tidigare. Inför matchen mot Månsarp stod Friberg på 24 poäng på tolv matcher.

Med andra ord: två poäng per match i snitt.

– Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det. Jag har försökt att lira på och bidra till att laget ska ta sina poäng, säger Jonas Friberg.

Stundtals har Friberg kritiserats hårt och i en artikel i Dagens Vimmerby ifrågasattes om hans bäst före-datum hade gått ut.

Har kritiken mot dig varit för hård?

– Jag tycker det. Jag tycker det snarare är tvärtom. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna spela innebandy mer någonsin och så som jag var för två år sedan tar det nog några säsonger innan jag är.

Är du långt ifrån den nivån?

– Nja, det är tajmingen som inte stämmer riktigt. Men jag har också varit borta i ett och ett halvt år.

Känner du dig på gång nu?

– Det känns så. Men det är tajmingen, det är mycket stolpe och ribba i den här matchen. Annars hade jag gjort sju, åtta poäng om tajmingen var bättre.

Höga krav på Friberg

Mathias Lennström tycker inte att Friberg har fått för hård kritik.

– Han har höga krav på sig och det ska han ha. Man ser att han skapar mycket, men också att han bränner mycket. Det är lätt att man tycker att han missar för mycket om man sitter på läktaren, men kollar man i protokollet har han ändå gjort två, tre poäng. I den här matchen var han bra.

Jonas Friberg noterades för ett mål och tre assist mot Månsarp.

– Det skulle varit mer givetvis, men som sagt, det klingade mycket i stolpen och ribban. Så länge lägena kommer är jag inte orolig.

Hur många poäng hade Jonas Friberg för två år sedan gjort i den här matchen?

– Det vet jag inte. Det är omöjligt att veta.

Känner du av skadan fortfarande?

– Ingenting. Däremot känner jag av knäskyddet och funderar på att kasta det.

Tar du steg varje match eller tar det längre tid än så?

– Det tar längre tid än så, men det får ta den tid det tar. Jag försöker att inte fokusera så mycket på det, men om vi tappar poäng eller förlorar går jag till mig själv och känner att jag borde gjort fler poäng. Jag är nöjd så länge vi vinner.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt