Annons:

Tränarlösning nära för VIBK - ”Diskussionen är i slutfasen”

Allt talar för att Jonas Friberg fortsätter som mtränare i Vimmerby IBK tillsammans med Mathias Lennström. Foto: Linus Johansson

Tränarlösning nära för VIBK - ”Diskussionen är i slutfasen”

I tre säsonger har Jonas Friberg och Mathias Lemnström tränat Vimmerby IBK tillsammans. Allt talar för att det blir ett fjärde år. – Diskussionen är i slutfasen. Det ser bra ut, men ingenting är påskrivet, säger Jonas Friberg till Dagens Vimmerby.

Annons:

Den gångna säsongen var Jonas Friberg och Mathias Lennström ytterst nära att föra Vimmerby IBK till division ett. Istället föll laget på målsnöret. Men allt talar för att duon får en ny chans nästa säsong.

 Vi är inne på sluttampen i våra diskussioner med klubben. Det är inte klart än, men jag skulle tro att det blir det inom de närmaste dagarna, säger Jonas Friberg.

Ska fortsätta spela

Trots det bittra slutet på säsongen, där VIBK missade uppflyttning efter förlust i den sista matchen, var firma Friberg/Lennström snabbt på det klara med att de ville fortsätta.

 Det deklarerade vi ganska tidigt. Sen är det ju upp till föreningen. Men vi har hela tiden känt att vi gärna vill fortsätta det vi har påbörjat.

Att de vill fortsätta i ett team har det heller inte varit några frågetecken kring.

 Det har varit en förutsättning att båda ska fortsätta. Det funkar bra och vi kompletterar varandra. Vi har en liknande syn på hur man ska bygga ett lag.

Kommer du att spela även nästa säsong?

 Det är grundtanken. Sen vet man aldrig. Det kan komma in spelare som gör att jag får flytta på mig, säger Jonas Friberg.

På Vimmerby IBK:s radar finns bland annat Martin Tedborn från Westerviks IBK och Jonas Elofsson, som är på väg att flytta hem till Vimmerby.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt