Annons:

Säkrad playoff-plats trots förlust:

Trots förlusten säkrade VH en plats i playoff ett. Foto: Linus Johansson

Säkrad playoff-plats trots förlust: "Ska vara stolta"

Vimmerby Hockey förlorade mot Kristianstads IK. Men förlusten slätades över genom att VH säkrade en plats i playoff. – Vi har slagit rekordet i antal poäng och det ska grabbarna vara sjukt stolta över, säger VH-tränaren Eric Karlsson.

Annons:

Trots att Vimmerby Hockey föll tungt mot Kristianstads IK blev det en lyckad afton ur klubbens perspektiv. 

Laget säkrade en plats i playoff 1 och har därmed tangerat klubbens bästa resultat någonsin. 

– Även om vi inte har sagt det utåt så har målet varit att gå till playoff hela tiden. Nu har vi slagit rekordet i antal poäng i Allettan och det ska grabbarna vara sjukt stolta över. Som sämst kan vi tangera den bästa säsongen i Vimmerby Hockeys historia. Ändå är det en jävla frustration där inne, säger tränaren Eric Karlsson.

Vimmerby gjorde en jättestark förstaperiod och vann skotten med 16-9. Ändå stod det 0-2 på resultattavlan. I den andra tog Kristianstad över – och hemmaledningen tog timeout. Vimmerby lyckades vända och gick till vila med 3-2. 

– Kristianstad kommer ut och äger den andra perioden och ändå vinner vi den med 3-0. Känslan inför tredje är att vi ska greja det här, det känns riktigt bra. Sedan är det en sargstuds och ett individuellt misstag och så är det 3-3 direkt. 

"Blir straffade"

Vimmerby gjorde fortsatt en stark insats, men slarv ledde fram till att skåningarna kunde göra 4-3. 

– Vi blir straffade för individuella misstag, Kristianstad och Troja vinner de här matcherna mot oss när man bjuder på sådana saker. Jag tycker definitivt inte vi är sämre men vi blir straffade för individuella misstag. Vi är för överkonstruktiva där och spelar fast oss, säger VH:s Krister Ström. 

Känns det ändå inte bra att ni verkligen är där och kan mäta er med dem?

– Den tron har vi hela tiden och det känns jättebra under hela matchen och faktiskt ganska lugnt. Därför känns det jäkligt surt, det är skillnad om man är utspelad, säger Eric Karlsson. 

"Aldrig bra"

Med en minut kvar såg Vimmerby ut att få chansen att spela fem mot fyra. Då skulle Jesper Kokkonen markera mot den spelare som hade en avvaktande utvisning mot sig. Resultatet blev fyra mot fyra. 

– Det är aldrig bra, men samtidigt får man förstå att det är en viss frustration. Jag tycker att bedömningen är riktigt konstig och att han svajar hela matchen. Man släpper mycket och så får vi tre löjliga utvisningar, säger Tobias Jahr. 

– Jag tycker att de är mjuka i sin egen zon. Vi får mer tryck i anfallszon och det känns skönt att vi kommer tillbaka, det är ingen panik, säger Jahr. 

Stänger vid midnatt

Vid midnatt stänger transferfönstret. Tränartrion ville inte uttala sig om vad de ville få in. 

– Vi får se vad som finns på marknaden och vad vi står med i morgon, säger Eric Karlsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt