Annons:

VH-tränaren: ”Patetiskt att gå in och avgöra på det viset”

Det blev ingen rolig kväll för Viktor Kokman och Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

VH-tränaren: ”Patetiskt att gå in och avgöra på det viset”

Vimmerby Hockey gjorde inte en tillräckligt bra insats för att besegra Kristianstads IK på hemmais i kväll. Samtidigt riktades kritik mot domartrion efter 4-1-förlusten.
– Det är patetiskt att gå in och avgöra matchen på det viset, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Vimmerby hade taktiken klar för sig innan den första matchen i playoff 3 mot Kristianstad. Laget skulle komma ut stenhårt och koppla greppet om matchen. Men efter att Daniel Nilsson slarvat och bjudit Kristianstad på 1-0 redan efter 59 sekunder blev det inte alls så.

– Vi ville göra som alltid, kliva ut och köra hårt. Vi vet ju att de är livrädda för oss när vi gör det. Men istället präglade deras 1-0-mål hela den första perioden. Vi kom inte alls upp i nivå och saknade lite energi. Vi är inte nöjda med den första perioden, säger Vimmerbytränaren Eric Karlsson.

Olycklig sekvens

I den andra perioden kom VH ut som ett betydligt bättre lag.

– Vi började vinna närkamper och smällde på och spelade ett bra försvarsspel. Tyvärr fick de in 2-0, men vi kämpade ändå på. Sen kom 2-1 (Kalle Östman) och då var det match igen. Vi var övertygade om att vi skulle komma ut och vända på skutan i tredje perioden. Och jag tycker också att vi startade bra med ett par bra byten i anfallszonen.

Hemmalaget åkte sedan på flera utvisningar och på en av dem gjorde Kristianstad 3-1.

– Det var väl en sekvens där Pelle (Ström) åkte ut för en holding precis innan och sedan stod domaren en meter ifrån när de hakade Petter (Runesson) så att han tappade pucken och de kunde komma i ett tre mot ett-läge. Det kändes väldigt surt, säger Eric Karlsson.

”Frustrerad”

VH åkte på tre utvisningar inom loppet av åtta minuter i den sista perioden.

– Det är väl egentligen utvisningar, men han har ju släppt 26 sådana tidigare i matchen. Jag tycker att det är patetiskt att gå in och avgöra matchen på det viset. Det var inte där vi förlorade matchen, men vi blev berövade chansen att komma i kapp, tycker Tobias Jahr.

Tycker ni att ni blev förfördelade?

– Klart att man så här direkt efter matchen är frustrerad över de situationerna. 3-1-målet blev ju väldigt avgörande. Men vi kan inte heller säga att Kristianstad vann orättvist, säger Eric Karlsson.

Satt punkt för matchen

Känslan från sidan var att VH saknade lite energi, samtidigt som Kristianstad givetvis är ett mycket tufft motstånd.

Saknades det kraft och energi efter den tuffa helgen?

– Nej det tror jag inte. Det berodde inte på det, säger Eric Karlsson.

Var er insats i dag långt ifrån vad du tycker att ni borde ha presterat?

– Det kan man alltid spekulera i, men det är inget jag funderat över. Vi har redan satt punkt för den här matchen och fokuserar på nästa. Klart att vi gärna hade velat vinna hemma, men det är bara att ta nya tag. Vi har pratat igenom det här och är överens om vad vi behöver steppa upp.

Måste vinna dubbelt

Vimmerby måste nu vinna dubbelt borta mot Kristianstad, både på fredag och lördag, för att ta sig till kvalserien till HockeyAllsvenskan.

– Nu ser vi fram emot två matcher i Kristianstad där vi ska slå ut dem. Vi vet vad det här laget kan och vi tror stenhårt på det.

Vad behöver göras i nästa match?

– Det viktigaste är att vi åker ner dit med en jävla tro på oss själva. Det känns sjukt viktigt. Vi ska ha respekt för dem, men inte vara rädda för dem. I våra bästa stunder är vi bättre, tycker Eric Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt