Annons:

Stålberg höll nollan mot sina forna lagkamrater

Jonathan Stålberg höll nollan när Kalmar HC slog Vimmerby Hockey med 3–0. Foto: Ossian Mathiasson

Stålberg höll nollan mot sina forna lagkamrater

Kalmar HC-målvakten Jonathan Stålberg spikade igen och höll nollan mot sitt forna lag Vimmerby Hockey. 
– Det var tre sköna poäng en fredag kväll, säger han efter 3–0-triumfen i Vimmerby ishall. 

Annons:

Det har nu gått några säsonger sedan 25-årige målvakten Jonathan Stålberg representerade Vimmerby Hockey, en klubb som han tillhörde i två säsonger från 2017 till 2019. 

Han är nu inne på sin andra säsong i Kalmar HC och gjorde en solid insats mellan stolparna i fredagskvällens länsderby mot sina forna lagkamrater i Vimmerby Hockey. VH avlossade 30 skott över 60 minuter och Stålberg stod i vägen och räddade allt som kom i hans väg. 

– Resultatmässigt går det inte att klaga, men jag släppte lite för många farliga returer. Jag är inte helt nöjd men nu är det bara att sätta sig på bussen och njuta av den här trepoängaren. Det var det vi kom hit för att hämta och det var det vi gjorde, säger Jonathan Stålberg. 

"Blev för bekväma"

Kalmar ledde med 2–0 efter fyra och en halv minut och utökade till 3–0 i slutminuterna av andra perioden. VH förde spelet under långa stunder men Stålberg bidrog i allra högsta grad till att matchen slutade 3–0 till Kalmar. 

– Spelmässigt var vi inte så bra. Det kändes som att vi blev lite för bekväma och passiva när vi fick en så pass bra start med 2–0. Det var som att vi kände oss nöjda och väntade på att VH skulle komma tillbaka, säger Stålberg och fortsätter:

– Den nyttigaste lärpengen är att vi släppte till förhållandevis lite målchanser sett till hur mycket tid vi hade i egen zon. Uppenbarligen gjorde vi någonting bra där, men det bästa är att inte vara i egen zon alls. 

"Mycket mittzonshockey"

Vimmerby var som bäst i början av tredje perioden och skapade ett gäng bra chanser.

– Det var en rivstart och det har jag sagt till dem också. När jag kollade på klockan och trodde att det hade gått sex-sju minuter hade det bara gått två minuter. Det var tur att vi lyckades freda oss där i början av tredje. 

Vad säger du om Vimmerby?

– De har kvar det gamla gardet sen min tid i klubben. De är alltid vassa och kan sticka upp. Det känns också som att vi tar ut varandra och att inget lag kan ta över spelet helt och hållet. Det blir mycket mittzonshockey. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt