Annons:

  • SHL-meriterade forwarden tillbaka i moderklubben:

    Efter många år på vift drar Christoffer Törngren på sig moderklubben Vimmerby Hockeys tröja igen. Foto: Ossian Mathiasson

  • SHL-meriterade forwarden tillbaka i moderklubben:

    Christoffer Törngren in action på onsdagseftermiddagens träningspass i Vimmerby ishall.

  • SHL-meriterade forwarden tillbaka i moderklubben:

    Senast Christoffer Törngren spelade match var med Västerviks IK i det allsvenska kvalet mot Tingsryds AIF i slutet av mars. Foto: Ossian Mathiasson

SHL-meriterade forwarden tillbaka i moderklubben: "Hoppas vi kan gå långt"

Han har tränat med Vimmerby Hockey i flera månader. Nu är SM-guldvinnaren Christoffer Törngren klar för en återkomst i moderklubben. 
– Det var väldigt längesen jag spelade för Vimmerby så det är klart att det kommer bli speciellt, säger hemvändaren. 

Annons:

Den 29-årige forwarden Christoffer Törngren har en diger meritlistan inom hockeyn. Han har gjort åtta säsonger i SHL – sju i HV71 och en i Färjestad BK, och står noterad för över 300 matcher i högstaligan i Sverige. Han vann SM-guld med HV71 2017 och var med när Jönköpingsklubben tog klivet tillbaka till SHL våren 2022. 

Det var det senaste han gjorde i HV71 och fjolårssäsongen innehöll spel med Vålerenga i Norge och Västerviks IK i Hockeyallsvenskan. 

Nu är Frödingekillen klar för en återkomst i moderklubben Vimmerby Hockey och förstärker laget lagom till Allettan. 

– Jag tycker att Vimmerby har ett intressant lag och jag tycker att det har varit väldigt bra nivå på träningarna med hög fart och bra kamp och tävling. Jag hoppas att vi kan gå långt, säger Christoffer Törngren. 

"Gått rätt snabbt"

Christoffer Törngren har tränat med Vimmerby i flera månader och det finns klubbar som har visat intresse för hans tjänster. 

– Jag har haft anbud från några allsvenska klubbar, men det är inget som har varit jättelockande. I somras var det lite snack om spel utomlands, men det blev inte av. Jag har tränat med Vimmerby i flera månader, känner alla i laget och trivs bra här, säger Törngren. 

När bestämde du dig för att krita på för Vimmerby?

– Vi hade ett möte i slutet på förra veckan och sedan har det gått rätt snabbt. Det känns bra att komma tillbaka till Vimmerby och jag behöver spela matcher för det var längesen. 

Vad har du hunnit få för reaktioner på övergången?

– Jag har fått en del sms från folk som tycker att det är kul.

Du har vunnit SM-guld och gjort över 300 matcher i SHL. Många kommer säkert ha höga förväntningar på dig. Kan det vara jobbigt?

– Nja, man sätter alltid den största pressen på sig själv. Jag kanske behöver några matcher för att komma igång med tanke på att jag inte har spelat på ett bra tag. Jag ser fram emot att börja spela igen. 

Tror du att folk kommer ha orealistiska förväntningar på dig?

– Nej, det vet jag inte. Det är inget jag tänker på. Jag försöker bara spela mitt spel och spela så bra som möjligt. 

Vad tänker du kring din egen hockeyframtid nu när du återvänder till Vimmerby?

– Det får vi se. Just nu tänker jag bara på att jag ska göra bra ifrån mig den här säsongen och sedan får vi ta det därifrån.

"Vill spela så länge som möjligt"

Vimmerby svarade för en stark grundserie och har inför Allettan plockat in både Jakob Heljemo, center med över 175 allsvenska matcher på meritlistan, och Christoffer Törngren, SM-guldvinnaren med över 300 SHL-matcher på kontot. 

– Fortsätter vi spela som vi har gjort och kanske kan lägga i någon växel till tror jag absolut att vi kan bli väldigt farliga. Jag har inte jättebra koll på hur seriesystemet funkar, men vi vill så klart komma så högt upp som möjligt i Allettan. 

Hur ser målbilden ut för återstoden av säsongen?

– Vi vill spela så länge som möjligt och jag tycker att vi har ett bra lag. Det skulle vara kul att komma till playoff och sedan får man ta det därifrån. 

Har ni potential att ta steget upp i Hockeyallsvenskan?

– Som jag ser det tycker jag att vi har det. Vi får se hur det går. Det känns som att många har bra lag och det kommer bli tufft och tajt. Det viktigaste är att vara bra i slutet av säsongen och först ska vi göra en bra serie här i Allettan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt