Annons:

Christoffer Törngren blev matchhjälte hemma mot Mariestad. Foto: Simon Henriksson

"Törna" klev fram och blev hjälte igen: "Det är jätteskönt"

Matchvinnare. Det blev Christoffer Törngren för andra gången i Allettan. Mot Mariestad stänkte han dit 4-3 med bara sju minuter kvar av tredje perioden.
– Det är jätteskönt, säger segerskytten.

Annons:

Han är värvad med stora förväntningar på sina axlar. Hittills har Christoffer Törngren infriat dem. Mot Tranås AIF i Allettanpremiären blev han matchhjälte och likaså hemma mot Mariestad BoIS.

Med sju minuter kvar sköt han snyggt 4-3 till hemmalaget. 

– Skönt såklart. Det var en bra pass av "Jagge" (Jakob Karlsson) och bara att nypa till och försöka skjuta snabbt. Det var skönt att den gick in, säger Törngren. 

Många förväntar sig det här från dig. Hur skönt är det att få kliva fram?

– Det är jätteskönt att känna att man hjälper laget. Sedan tycker jag vi har fyra bra kedjor och alla kan bli matchvinnare, så det gäller bara att tugga på. 

"Ingen dålig match"

Vimmerby kom till matchen mot Mariestad med en 0-6-förlust borta mot Kristianstads IK i bagaget. 

– Vi gör ingen dålig match där nere heller tycker jag, men det är så små marginaler. Vi skjuter 30 skott och har mycket PP, men vi behöver få in lite puckar. Det är det man får energi av. Det är en tajt match i dag också och det är starkt att vi vinner. 

Efter Törngrens 4-3-mål hade Vimmerby rätt god kontroll på det som hände. 

– Det är stabilt. Jag tycker att vi börjar matchen bra, men sedan släpper vi in dem i matchen och det blir mer tajt. Det är starkt av oss att komma tillbaka och vinna. 

Högklassig uppställning

På papperet har VH ett högklassigt powerplay, men ännu har man inte fått det att lossna i Allettan. 

– Det känns ändå som att vi har något på gång. Jag tycker vi måste bli lite bättre på ingångarna och bli lite snabbare och bättre. Vi har lite att träna på där.

Vad känner du för egen del nu fyra matcher in i det?

– Jag tycker det känns helt okej. Jag tycker våra två första matcher var ganska bra över 60 minuter, men i de två senaste har vi periodvis tappat det. Men det är ändå en okej start vi har fått.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt