Annons:

Stjärnan tillbaka i spel för VH i måstematchen:

Christoffer Törngren är tillbaka för VH mot Piteå och gör sin första match i kvalserien. Foto: Ossian Mathiasson

Stjärnan tillbaka i spel för VH i måstematchen: "Försöka komma in med rutin"

Han har missat hela kvalserien på grund av skada. När serien vänder är SM-guldmeriterade Christoffer Törngren tillbaka för Vimmerby Hockey.
– Det känns kul såklart, säger "Törna" inför Piteå hemma.

Annons:

Vimmerby Hockey har tagit sex poäng hittills i kvalserien. Det har också blivit två riktiga magplask mot Piteå (1-7) och nu senast mot Halmstad (3-6). 

Christoffer Törngren, kanske den tyngsta värvning VH landat i modern tid, har inte kunnat spela i någon av de fem första matcherna i kvalserien på grund av skada.

Men i kvällens match mot Piteå på hemmais är han tillbaka i laget.

– Det känns kul såklart. Jag ser fram emot att spela och det har varit tråkigt att missa den första delen. Nu är det halva kvar, så det är bara att köra på, säger han.

Hur känns kroppen?

– Den känns bra. Jag har tränat i en vecka nu och det har känts helt okej. Sedan är det stor skillnad med match. Det tar nog ett par byten, sedan hoppas jag att det är som vanligt.

Vad hoppas du komma in och bidra med?

– Allt möjligt. Bra spel över hela banan och försöka komma in med lite rutin.

"Konstig match"

Vimmerby hade kunnat ha ett jätteläge i kvalserien om man besegrat Halmstad i tisdags, men marginalerna är små. Nu är det i stället en typ av måstematch hemma mot Piteå. 

– Det kommer bli tufft, men vi har chansen. Det gäller att plocka några segrar i rad, men vi tar en match i taget och ska försöka vinna så mycket som möjligt.

Törngren satt hemma i påsk och följde bortamatchen mot Piteå.

– Det var en konstig match. Jag tyckte det var jämnt i två perioder, men sedan tappade vi lite i sista. Det är skönt att kunna ta revansch på dem i dag. 

Vad behöver ni göra för att kunna ta revansch?

– Vi behöver se upp med deras kontringar. De har snabba forwards som gick mycket på kontring. Det gäller att hålla ihop laget och minimera deras kontringsspel. 

Törngren anslöt till moderklubben lagom till Allettan. Han står därefter noterad för sju poäng på 19 matcher. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt