Annons:

Iklädde sig hjälterollen direkt:

Christoffer Törngren har precis gjort matchavgörande 2-1 i derbyt mot Tranås AIF. Foto: Ossian Mathiasson

Iklädde sig hjälterollen direkt: "Skönt att få trycka dit den"

Han har kommit hem med över 300 SHL-matcher i bagaget och ett SM-guld på sitt cv. 29-årige Christoffer Törngren bär förstås enorma förväntningar utifrån. Mot Tranås AIF klev han fram direkt och avgjorde derbyt med sitt 2-1-mål.
– Det var kul att få hjälpa laget direkt, säger matchvinnaren.

Annons:

Han har värvats för att avgöra hockeymatcher. Det var precis vad Frödingesonen och tidigare SM-guldvinnaren Christoffer Törngren gjorde direkt i sin debut i derbyt mot Tranås AIF. 

Med fyra och en halv minut kvar på klockan fick han en fin passning av Adam Petersson. Halvt naken med Eric Forsberg gjorde VH:s stjärnvärvning inget misstag. 2-1 satt klockrent mellan benen på hemmakeepern.

– Det var skönt att få det läget. Jag fick en liten öppning och ett bra pass, så det var skönt att trycka dit den där. Jag försökte lura honom (målvakten, reds.anm) lite och lyckades. Det var en skön känsla och kul att få göra mål och hjälpa laget direkt, säger Christoffer Törngren. 

Hur skön känsla är det här?

– Det är såklart skönt att vinna. Stundtals spelade vi väldigt bra och tröttade ut dem. Vi kunde gjort fler mål, men vi vann till slut och det är det viktigaste. 

"Väldigt länge sedan"

Törngren har inte spelat i Vimmerbys tröja sedan säsongen 2009/10. Då var han drygt 15 år gammal och det var division 2 som gällde. Efter det har klubbadresserna bland annat varit HV71 och Färjestad BK. 

– Det var kul att få göra det igen såklart, det var väldigt länge sedan. Att få lira med några av sina gamla barndomskompisar är häftigt och skoj. Det var en rolig match och kul med så bra publikstöd. Det hjälpte oss lite där i slutet. 

Christoffer Törngren har inte spelat match sedan slutet av mars i år med Västerviks IK. 

Kändes det ringrostigt?

– Det är lite med tajmingen, men stundtals var det helt okej och vissa perioder var det tuffare. Det var en helt okej första match tycker jag. Det är förstås skillnad på match och träning, men det har hjälpt till att jag varit med på isen ett tag nu. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt