Annons:

Vimmerby kan i princip hänga av Halmstad:

Anton Carlsson ser en tuff match framför sig mot Halmstad Hammers. Foto: Stefan Härnström

Vimmerby kan i princip hänga av Halmstad: "Kan avgöras den här veckan"

Halmstad Hammers är jumbo i kvalserien med fyra poäng. Vimmerby Hockey har sex inspelade. Kan VH hänga av Halmstad vid seger?
– Det känns som att det blir en avgörande vecka för vilka som ska hänga med och vilka som ska hakas av, säger VH:s nyckelspelare Anton Carlsson.

Annons:

Tillsammans med VH-fostrade kedjekamraterna Jakob Karlsson och Eddie Levin har Anton Carlsson lett Vimmerby hittills i kvalserien. Anton Carlsson står noterad för tre poäng på de fyra inledande kvalserieomgångarna. 

– Vi har varit bra och pratat mycket om att kliva fram när det gäller som mest. Det handlar inte om att bara bidra i grundserien, utan det är nu det gäller och det handlar om att leda laget. Sedan kvittar det om det är genom mål, stabilt spel bakåt eller fysiskt spel. Vi försöker göra allt, men det var kul att se senast att andra klev fram. Det visar vad som kommer bli viktigt framåt, säger Anton Carlsson.

Vimmerby står på sex poäng efter segrar mot Hudiksvall och Brödernas/Väsby samt förluster mot Piteå och Kristianstad. 

– Det är som vi förväntat oss. Det är tufft och täta matcher hela tiden. Jag är riktigt besviken över första matchen, men efter det har vi gjort stabila insatser. Vi förtjänar något poäng till. Mot Kristianstad tycker jag vi borde ha haft en eller två poäng. 

"Alla slår alla"

Nu väntar förmodligen en väldigt avgörande vecka för Vimmerby och merparten av lagen i kvalserien till Hockeyallsvenskan. För Vimmerby väntar bortamatch mot Halmstad på tisdagen, hemmamatch mot Piteå på torsdag och veckan avslutas med Hudiksvall i Arena Hansson Konsult & Konstruktion på lördag. 

– Det känns som att det kommer avgöras lite den här veckan kring vilka som ska hänga med och vilka som ska hakas av. Det är riktigt tajt i tabellen och med två segrar ser det bra ut och vid två förluster är man borta. 

Känns det som att ni kan haka av Halmstad redan nu?

– Lite så är det väl, men vi har sett eftersom det är så tajt att om man vinner två raka matcher så är man med igen. Alla slår alla och det är tuffa matcher i varje omgång. Den gamla klyschan får användas och så får vi se vad det står efter tio omgångar. 

"Tunga att möta"

Halmstad är ett lag Vimmerby redan mött fyra gånger den här säsongen. Lagen har två segrar vardera efter täta matcher och VH:s bortaseger, med ett stort antal nyckelspelare på frånvarolistan, var imponerande.

– Det sättet vi tog oss an den matchen är något vi kan ta med oss. Vi styrde matchen från start och de fick inte tag i oss. Nu ska vi göra det lika bra igen. Halmstad har gjort det jättebra hela säsongen och det är alltid tuffa matcher mot dem. De har en bra målvakt, spetsig förstakedja och spelare som gör jobbet där bakom. De är tunga att möta och det kommer bli en tuff match.

Vimmerby är nu, tillsammans med flera andra lag, fyra poäng bakom Kristianstad, som just nu har den allsvenska biljetten i sin hand. 

– Det kommer bli sjukt spännande. Vi ska se till att göra vårt och fokusera på något annat går inte. Nu är det att slå Halmstad som är fokus just nu. Sedan får vi hoppas att Kristianstad tappar någon poäng här och där, men det viktigaste för oss är att behålla den bra känsla vi har. Vi spelade sjukt bra senast och det är bara att bygga vidare på det och växla upp ytterligare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt