Annons:

Wigley visade vägen med offervilja - och ett läckert mål

Mattias Wigley slet stenhårt i Vimmerbys segermatch mot Nybro. Foto: Linus Johansson

Wigley visade vägen med offervilja - och ett läckert mål

Vimmerby Hockey har fått en drömstart på Allettan. När Mattias Wigley stänkte in 4-2 i hemmamatchen mot Nybro var tre nya poäng säkrade.
– Det var bara att trycka dit den, riktigt skönt, jublade Mattias Wigley efter 5-2-triumfen.

Annons:

Mattias Wigley är definitivt inte en av Vimmerbys flashigaste spelare. Men han är utan tvekan en av de allra nyttigaste. Centern stämplar in varje dag och gör mycket sällan en svag insats i det defensiva spelet.

I kvällens hemmamatch mot Nybro var han återigen mycket stabil och en viktig pjäs i VH:s starka boxplayspel.

– Vi har fyra backar och fyra forwards som gör ett riktigt hästjobb i boxplay. Vi har hittat ett vinnande koncept där, konstaterar Mattias Wigley. 

”Blir ruggigt svårslagna”

Något som har varit tydligt i de två matcherna mot Nybro är att Vimmerbys offervilja har höjts rejält jämfört med grundserien.

– Offerviljan har blivit betydligt bättre. Vi täcker skott i varenda byte. Det är jäkligt kul att se.

Det känns som den stora skillnaden jämfört med tidigare?

– Precis. Sen vad det beror på vet jag inte riktigt. Det ska ju vara så i varje match. Fortsätter vi så här blir vi ruggigt svårslagna, säger Mattias Wigley.

Viktigt mål

Vimmerby ledde kvällens match med 2-0 efter den första perioden, men Nybro kom tillbaka och kunde kvittera till 2-2 en bit in i den tredje perioden. Då vaknade Vimmerby och kunde via tre mål ta en 5-2-seger. Mattias Wigley gjorde det viktiga målet fram till 4-2 51.01 in i perioden.

Det var ett rätt snyggt mål?

– Ja, den satt bra där, det gjorde den, ler Mattias Wigley.

Hur skulle du beskriva målet?

– Vi kom in i anfallszonen ganska direkt efter ett byte. Pontus (Johansson) jobbade fram pucken riktigt bra och sen var det bara för mig att trycka dit den. Det var riktigt skönt.

Jobbiga att möta

Kedjan med Wigley, Robin Höglund och Robin Kokkonen lär ha varit riktigt jobbig att möta för Nybrospelarna.

– Robin Kokkonen åker ju sjukt mycket skridskor och jobbar stenhårt. Och sen har vi Höglund som kan smälla på vem som helst, han bara kör. Då gäller det för mig att vara lite av en balansspelare och jag tycker att det kändes bra i dag, säger Mattias Wigley.

Att inleda med sex poäng måste också kännas bra?

– Det är riktigt skönt att stå på sex pinnar efter två matcher. Sen gjorde vi inte vår bästa match idag. Den andra perioden var riktigt svag, där gick vi ned oss totalt och föll tillbaka lite i gamla synder. Men sen var det starkt att göra en så bra tredjeperiod och lyckas vända

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt