Annons:

Troja/Ljungby ska till Allsvenskan - Förre VH-spelaren:

Jesper Eriksens Troja/Ljungby siktar mot HockeyAllsvenskan. I dag möter de Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Troja/Ljungby ska till Allsvenskan - Förre VH-spelaren: "Vi är jävligt bra"

Troja/Ljungby har ett superlag med division ett-mått mätt. Den tidigare Vimmerbyspelaren Jesper Eriksen tvekar inte en sekund när han säger: – Målet är Allsvenskan, absolut. Det tycker jag är ett rimligt mål.

Annons:

Ni minns väl Jesper Eriksen? Ja, hur skulle ni kunna glömma honom. Säsongen 2014/15 gjorde den nu 25-årige Stockholmskillen ett bejublat framträdande i Vimmerby Hockey. Backen svarade för makalösa 26 poäng (6+20) på 18 matcher. Tillsammans med Carl Ackered, Jakob Karlsson, Alexander Holmberg och Björn Jonason bildade han troligen en av hela HockeyEttans bästa formationer.

Slog Tingsryd två gånger

Samtliga nämnda, förutom Björn Jonason, lämnade för allsvenska klubbar mitt under brinnande säsong. För Jesper Eriksens del var det Mora IK som lockade. Där blev det ett 50-tal allsvenska matcher innan han lånades ut till Troja/Ljungby i mitten av januari förra säsongen. Där har Eriksen blivit kvar med siktet inställt på Allsvenskan.

Många håller Troja/Ljungby som det bästa laget i samtliga serier i HockeyEttan.

Håller du med i den beskrivningen?

– Jag har ingen jättekoll på norrlagen, men ja, det kan jag nog hålla med om. Vi vann två matcher mot Tingsryd på försäsongen och det är ett bra kvitto. När vi har vår bästa dag ska vi slå samtliga lag i division ett.

Hur bra är Troja/Ljungby?

– Jag tycker att vi är jävligt bra. Vi var bra redan förra säsongen och har höjt oss ett snäpp ytterligare. Alla jobbar åt samma håll och det är ett jäkla go.

Har rivstartat matcherna

Klassiska Troja/Ljungby har också öppnat säsongen strålande; 7-1 hemma mot Helsingborg och 4-2 borta mot Kallinge/Ronneby. I båda matcherna har Eriksens lag gått fram till 4-0 i den första perioden. Vimmerby Hockey är med andra ord förvarnat om att det lär bli fullt ös från start i dagens match.

– Vi vill alltid komma ut bra i matcherna. Vi kör vårt race och vet vad vi kan. Första perioden mot Kallinge var den bästa den här säsongen.

Har du bra koll på Vimmerby?

– Jag har väl ingen jättekoll på dem i år. Vad jag har förstått så har de många snabba och skickliga spelare som vill spela med hög fart. Jag vet vem Waxin (Razmuz Waxin Engback) är och så känner jag Dennis Fröland lite.

”Hoppas bli den backen"

Är Jesper Eriksen fortfarande den poängback som han var i Vimmerby? Både och, kan man kanske säga.

– Jag försöker vara det. Förra året gick det lite upp och ned. Jag kom hit från Mora med ett ganska stukat självförtroende. Jag hade stora förhoppningar, men det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. I år känns det mycket bättre och jag hoppas bli den backen. Samtidigt ska man komma ihåg att i Vimmerby hade vi egentligen bara en femma som producerade. Så är det inte i Troja, här kan alla producera.

Och målet med säsongen för den småländska klubben är givet.

– Allsvenskan, absolut. Det tycker jag är ett rimligt mål.

Fråga

Hur går det i dagens match mellan Troja/Ljungby och Vimmerby Hockey?

Troja/Ljungby vinner
Vimmerby vinner
Hur ska jag veta det?
Rösta Se resultat

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt