Annons:

Hällegard irriterad efter premiären:

Mariestad fick jubla efter premiären i Allettan. 4-2 vann västgötarna med. Foto: Linus Johansson

Hällegard irriterad efter premiären: "Vi är inte ödmjuka"

Vimmerby Hockey föll tungt mot Mariestad i Allettanpremiären. Efter matchen låste ledarna och spelarna in sig en lång stund i omklädningsrummet. – Vi ger bort den här matchen, säger Jeff Hällegard efter 2-4.

Annons:

För två veckor sedan säkrade Vimmerby Hockey en plats i Allettan genom att bortabesegra Kristianstads IK efter en heroisk insats.

Men i kväll tog laget ett par steg tillbaka igen.

Hemma mot Mariestad blev det en blytung premiärförlust i Allettan. Hemmatränaren Jeff Hällegard var irriterad efter matchen och ledarna och spelarna låste in sig i omklädningsrummet en längre stund efter matchen. 

– Det var hårda ord. Vi ger bort den här matchen, säger Jeff Hällegard. 

På villket sätt?

– Genom att vi inte är ödmjuka i vårt spel. Vi tappar puckar hejvilt, vi jagar puck i tid och otid och det är på gränsen till två mot ettor hela tiden. Vi spelar med huvudet under armen. 

"Lägen för 3-1"

Vimmerby fick annars en smakstart när Dennis Fröland gav sig ut på en soloräd och prickade in 1-0. Mariestad kvitterade, men Mattias Wigley återgav VH ledningen. 

När Vimmerby var i sin kanske bästa period i hela matchen utjämnade Mariestad till 2-2. 

– Vi har lägen för 3-1 och 4-1, så att det sjunger om det. Vi tar dåliga beslut som vi inte tar när vi är ödmjuka. Mot Kristianstad när vi har kniven mot strupen tar vi inte dumma beslut och det stör mig något kopiöst, det blir man irriterad över. Alla vet vad man ska göra, men det är totalt ointressant att veta vad man ska göra om man inte gör det man vet. Gör man tvärtom är det ju ointressant, man måste vara ödmjuk i sitt spel och inte ta de riskerna. Vi gör ingen bra match, men vi tar korkade beslut och får betala för det. Det känns onödigt att ge bort en match, säger Hällegard.

Uppträder olika

Att VH har uppträtt på ett sätt mot topplagen Troja/Ljungby och Kristianstad och på ett annat sätt mot övriga lag stör tränarduon. 

– Varför kan vi spela på ett sätt mot dem? Då bjuder vi inte på någon skit, då har vi en annan inställning. Vi är överkreativa, spelar fast oss i egen zon och gör jättekonstiga saker. 

Hur kan det bli så? Ni har pratat om det sedan omgång ett. 

– Fråga dem. 

Assisterande tränaren Eric Karlsson:

– Det gör en otroligt frustrerad. Vi vet precis hur vi ska spela, men ändå faller vi ur det. Det är svårt att svara på vad det beror på. Vi har hittat nycklarna för hur vi ska spela. 

– De (spelarna) äger ett ansvar när de kliver ut på isen, men vi ska göra annorlunda saker för att vi möter Mariestad. Vi ska inte jaga huvudlöst, vi ska inte spela puckar i sidled i anfallszon. Det är roligare att vinna med 4-2 en tisdag kväll i december, så varför gör vi inte det vi ska? frågar sig Hällegard.

Billigt 3-2-mål

I den tredje akten fick Mariestad ett till synes mycket billigt 3-2-mål. Sedan avgjorde västgötarna med 4-2 i slutdelen av matchen. 

– Tredjemålet ska inte bli mål och fjärde målet agerar vi som ett pojklag. Det är inte ens en chans egentligen. Men vi har tjatat om det här sedan i augusti och det borde ha blivit inpräntat i huvudet på spelarna, men vi går på samma misstag igen. Vi har värsta lägena där vi inte ens kommer till avslut, där vi är rättvända mitt i slottet. Det stör mig så in i helvete, vi har jävligt många spelare som är jävligt poängkåta och åker och drar sig i tröjan och vill ha andraassist. Men sedan när vi får ett skottläge mitt framför mål går vi inte ens på avslut. Jag får inte ihop den ekvationen.

Känner ni att ni gjorde rätt val som ställde Fröberg (Oscar, ny från Arboga reds.anm) i mål?

– Jättebra fråga... Hur fan ska man ens svara på en sån fråga? Hur ska man veta det? Vi har tagit hit en målvakt, sett honom på träning och tillsammans med "Calle Bratten" (Calle Brattenberger reds.anm) har vi gjort en bedömning att vi vill ha hit en målvakt som kan konkurrera med Kokman. Hur ska vi veta om han kan det om han bara står på träning? Vi tycker att det här var ett ypperligt tillfälle. Den frågan gillar jag inte ens. Vi gav honom förtroende, punkt slut. 

Hur ser ni på hans insats?

– Jag tycker att tredje målet inte är optimalt. Första ska vi komma i skottlinjen, andra är svår och fjärde två mot noll. Annars så gör han vad han kan, men han ska ta tredje. Vi ställde honom och så enkelt är det. 

Är det helt öppet vem som står på torsdag?

– Vi har inte ens tränat än. Det är helt öppet, som alla matcher. Det är ingen skillnad på en målvakt och en vänsterback. Det finns ingen som prenumererar på speltid. Det är ingen skillnad på att vara målvakt. 

Vimmerby Hockey spelar sin bortapremiär mot Troja/Ljungby på torsdag. Troja inledde med att köra över Skövde med 8-1 på bortais. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt