Annons:

Vimmerby föll tungt mot Troja –

Markus Modigs gjorde 2-1, men VH fick ändå stryk till slut.

Vimmerby föll tungt mot Troja – "Bra prestation"

Vimmerby Hockey gjorde en stark insats mot Troja/Ljungby, men det räckte inte till mer än en poäng. Troja/Ljungby vann med 3-2 efter att Sebastian Benker avgjort i straffläggningen. – Direkt efteråt är man besviken, men prestationen är riktigt bra, säger VH-tränaren Jeff Hällegard.

Annons:

Tre poäng för Vimmerby Hockey mot Troja/Ljungby hade inneburit att Allettan-platsen var som i en liten chokladask. 

Det var nära – men trots en stark prestation blev det endast en poäng. Både Jesper Kokkonen och Hampus Harlestam hade frilägen för att avgöra i slutet av den tredje perioden, men missade.

– "Jeppe" (Jesper Kokkonen) har friläge, Harlestam (Hampus) har friläge. Det är jävligt lite tid kvar och där ska puckarna hängas dit. Då har vi tre poäng och det hade varit ganska najs med tanke på vilken match grabbarna gör, säger VH:s tränare Jeff Hällegard. 

"Kan halshugga någon"

Troja/Ljungby kom ut bäst och tog också ledningen. Men i slutet fick VH flera chanser i fem mot fyra och Petter Runesson pangade dit 1-1 i krysset. I den andra gjorde också Markus Modigs 2-1 och då var Vimmerbys spel väldigt bra. Innan periodvilan utjämnade dock Troja till 2-2. 

– De kommer ut starkt, men vi äter oss in i den första perioden. Sedan avslutar vi bra och i andra styr vi och ställer, sedan kommer vi ut jättebra i den andra perioden och håller i det, säger assisterande tränaren Eric Karlsson. 

I tredje inledde Troja starkast, men Vimmerby kom desto längre perioden led. I förlängningen hamnade VH i ett mycket bekymmersamt läge. Hampus Harlestam fick en tvåa för hög klubba och då snackade lagledningen till sig en tvåa till – och Troja fick chansen i fem mot tre. 

– Han borde ha tagit en utvisning tidigare och det sa han också till oss, men så ska han visa sin makt och vara skön och tar en tvåa till på oss. Kan man blunda åt ena hållet, så kan man blunda åt andra också, säger Hällegard. 

Eric Karlsson: 

– I en förlängning kan man halshugga någon i stort sett, men så plockar han den och vi blir frustrerade. Det är inte så konstigt. 

Urstarkt tre mot fem

Men Vimmerbys spel i tre mot fem var urstarkt och spelarna offrade sig oerhört. 

– Jag vill verkligen lyfta de som spelar tre mot fem, fy fan vad bra det var. Det visar hur långt vi har kommit som grupp, vi käkar verkligen puck och gör hela tiden jobbet. Vi har pratat om det och vi täcker mycket skott i den här matchen, säger Eric Karlsson. 

Matchen gick till straffar och där gick bara en av sex straffar i mål. 

– Straffarna är inte bra, man måste fram och skjuta. När isen är som den är kan man inte åka fram och pilla mellan benen, det är bara att dra ett handledsskott högt, säger Hällegard. 

"Besviken efteråt"

Poängen gör att VH klättrar till en tredjeplats i tabellen och nu återstår tre matcher. Tranås, som är utanför Allettan just nu, har två poäng färre. Men VH-ledningen var besviken över att det inte blev två eller tre poäng.

– Som match betraktad gör vi det riktigt bra och direkt efteråt är man besviken. Man blir alltid besviken när man har chansen och jag tycker att han kunde ha tagit en utvisning, så att vi hade fått spela powerplay i slutet. Men så tar han en skitutvisning på Harlestam och det blir ganska matchavgörande. 

Men det fanns mycket positivt att ta med sig från 2-3-förlusten. 

– Prestationen är bra, geisten och offerviljan är bra. Det ska vi ta med oss. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt