Annons:

Svagt VH föll mot Nybro –

Nybro Vikings jublar efter ett av sina fem mål i segermatchen mot VH. Foto: Simon Henriksson

Svagt VH föll mot Nybro – "För dåliga helt enkelt"

Femte förlusten på de senaste sex matcherna. Vimmerby Hockey är inne i en mycket tung period och är under Allettanstrecket. – Alla påminner oss om det hela tiden, så det är klart att vi känner av pressen, säger VH:s tränare Jeff Hällegard.

Annons:

Tokjumbon Varberg HK. Det är det enda laget Vimmerby Hockey har besegrat på de senaste sex omgångarna. 

Mot Nybro kom ytterligare en ny förlust (5-1) och VH:s form är allt annat än god.

– Vi är för dåliga helt enkelt. Det här är en match med playoffkaraktär, det handlar om att göra jobbet hårdast och om att ha bäst attityd. Då vinner man en sådan här match, men vi är för mjuka i spelet. Vi har sjukt många bra lägen, men skjuter i plexiglaset och vi har frilägen där vi inte gör mål, säger VH:s tränare Jeff Hällegard. 

Från minut ett till minut 60 såg Nybro Vikings ut att vara hetare, ha mer vilja och mer energi. 

– Känslan är att Nybro är hetare i alla lägen. De växer av att chippa ut en puck och att täcka en puck, de peppar varandra. Vi måste få mer go i laget, så att vi bygger upp varandra, säger assisterande tränaren Eric Karlsson.

Nära 2-2

Efter den första perioden ledde Nybro med 1-0. Tidigt i andra kom 2-0. Sedan bjöd Nybro Kalle Johansson på ett öppet läge och backen sköt 2-1. Vimmerby var sedan något på gång, innan ett tungt 3-1-mål föll. 

– Vi har drömläge till 2-2 när Kokkonen (Jesper) ska släppa pucken till Kalle Johansson, men i stället åker han runt mål och tappar pucken och sedan ska Pelle (Ström) stöta ner den, men petar till den och Kokman (Viktor) ska ut och stöta undan den och missar pucken. Vad fan händer, liksom? Det är alla fel som går att göra och det går inte att tro att det målet finns. Vi har riktigt bra hugg på 2-2 och så dräller vi bort den chansen. Det blir luften ur, säger Hällegard. 

I den sista perioden gick Nybro ifrån till 5-1 och tog tre synnerligen viktiga poäng i kampen om Allettan.

– Det duger inte att göra det enkla, allt ska vara fancy hela tiden. Man är inte tillräckligt ödmjuk för att spela enkelt och det straffar sig. Vi spelar helt enkelt inte tillräckligt bra, vi har inte tillräcklig hunger. Det är så det ser ut. Det handlar om att göra det vi pratar om, det är sjukt frustrerande att vi inte gör det. Vi behöver bli bättre, vi behöver bli bättre över 60 minuter, vi behöver lära oss att spela enklare och tuffare.

"Bara patetisk"

Vimmerby hade fyra numerära överlägen, men inget av dem var egentligen farligt.

– Vi tränar på det varje träning, men det händer ingenting. Vi kommer inte ens till avslut, vi tappar ut pucken på blålinjen när vi är helt ohotade.  

Med åtta matcher kvar har Vimmerby två poäng upp till Helsingborg och Tranås. Vimmerby är bara sexa i tabellen. Inför säsongen målades Vimmerby upp som en rejäl utmanare till Troja/Ljungby och Kristianstads IK.

– Vi är väl medvetna om att vi är under strecket, men vi måste fokusera på nästa match, hur vi ska ta tre poäng mot Dalen. Vi kan inte sväva iväg eller gräva ned oss, säger Eric Karlsson. 

Känner ni av pressen?

– Alla påminner oss om det hela tiden, så det är klart. Vi måste acceptera att alla andra lag är ganska bra också. Jag vet inte vad det kommer från att vi ska vara så satans mycket bättre än de andra lagen. 

Känner ni att ni har 100-procentigt förtroende från spelarna och klubbens ledning?

– Jag vill inte ens svara på den frågan, det är totalt fel fokus för oss. Vi jobbar stenhårt varje dag med att försöka få saker och ting att vända, det är det vi jobbar med. Jag tycker att den frågan bara är patetisk. Vi leder laget och gör allt vi kan. Ska någon annan leda laget så ska någon annan tala om det för oss. 

Beröm till Backman

VH-ledningen tyckte att samtliga spelare kunde prestera på en högre nivå, men ville ge Kristoffer Backman beröm för insatsen. 

– Alla kan bättre, vi behöver vara bättre från målvakt till sista gubbe. Just nu spelar vi för mycket för oss själva. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt