Annons:

Folkracefest i Vimmerby i helgen – över 200 startande

I helgen körs årets första folkracetävling i Gnagaredalen. Foto: Linus Johansson

Folkracefest i Vimmerby i helgen – över 200 startande

I helgen väntar årets första folkracetävling i Gnagaredalen i Vimmerby. Över 200 förare kommer till start i Åsa-Nisse-racet.
– Det är en ganska stor tävling och den har växt ytterligare litegrann jämfört med förra året, säger tävlingsledaren Beatrice Ågren Karlsson.

Annons:

102 seniorer, 60 damer/veteraner i mixklassen och 55 juniorer kommer till start i Åsa-Nisse-racet den här helgen.

– Vi hade runt 150 seniorer anmälda, men där har vi satt ett tak på 102 startande. Det gjorde att vi fick placera 47 stycken i en reservkö. Av de 47 har nummer 1 till 30 ringts in som ersättare till förare som har lämnat återbud. Vi har också valt att ta lite höjd för eventuella återbud som kan komma i kväll och i morgon bitti. Det kan innebära att det blir några fler än 102 startande, men det får vi se i morgon, säger Beatrice Ågren Karlsson i arrangerande Vimmerby MS.

Ett uppsving

Hon konstaterar att det verkar vara ett litet uppsving för sporten i år. Åtminstone är det så det har sett ut så här långt.

– Det har sett bra ut på tävlingarna runtomkring också och det känns som att 2019 blir ett bra folkraceår.

Åsa-Nisse-racet inleds under lördagen och då kör samtliga förare fyra heat vardera. På söndagen kör alla två heat innan det är dags för finalåkande och sista chansen-heat.

Av de runt 215 förarna som kommer till start representerar närmare 30 stycken hemmaklubben Vimmerby MS.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt