Annons:

Markus på pallen i JSM för första gången - ”Jag är helnöjd”

Markus Lundgren blev trea i SM-deltävlingen i Östhammar. Foto: Linus Johansson

Markus på pallen i JSM för första gången - ”Jag är helnöjd”

För första gången i karriären lyckades Markus Lundgren, Vimmerby MS, ta sig upp på pallen i en JSM-tävling. Han slutade trea i helgens deltävling i Östhammar. – Jag är helnöjd. Det finns ingenting att klaga på, säger Markus Lundgren.

Annons:

Lagom till SM-deltävlingen i Östhammar bytte Markus Lundgren klass, från JSM1 till JSM2. Det slutade med omedelbar succé. VMS-föraren körde starkt och slutade trea i sin klass. Lundgren var sju minuter efter omöjlige segraren Jesper Börjesson från Tibro, men kunde alltså fira sin första pallplats i ett JSM.

– Det var första gången, men inte sista, skrattar Markus Lundgren.

Svensson närmade sig

Efter ett dåligt första prov fick Lundgren åkningen att lossna.

– Jag skruvade väl upp mig själv och var nervös innan start. Det bidrog nog till att det gick så dåligt på första provet. Men det slutade ju bra ändå.

Totalt, alla klasser inräknade, så blev Vimmerbyföraren 28:a i Östhammar.

Ytterligare två VMS-förare körde i helgens SM-deltävling. Kalle Svensson blev fyra i SM1, 16:e totalt, och var drygt fyra minuter bakom segraren i klassen, Niklas Persson från Karlskoga. Svensson är totalfyra i sin klass, två poäng bakom trean Robert Kvarnström, som inte körde i Östhammar.

Tufft för Gustafsson

Didrik Gustafsson körde i JSM1 och slutade elva i klassen samt 59:a totalt. I klassen var han cirka 14 minuter bakom vinnaren Joakim Grelsson.

Nästa SM-deltävling körs redan kommande helg i Skövde.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt