Annons:

Smederna låg inte på för att avbryta matchen:

Traktorerna fick jobba febrilt på banan mellan regnskurarna, men det gick inte att slutföra tävlingen. Foto: Ossian Mathiasson

Smederna låg inte på för att avbryta matchen: "Finns respekt mot motståndaren"

Det kraftiga regnet förstörde banan på Skrotfrag Arena. Trots idogt arbete avbröts matchen efter åtta heat och Dackarna åkte på ett nytt nederlag. 
– Jag tycker att vi borde ha avbrutit matchen tidigare, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson. 

Annons:

Publiken fick bara bevittna åtta heat på Skrotfrag Arena i Målilla i kväll. Det kom flera regnskurar under kvällen och regnovädret i samband med heat åtta ledde till ett långt uppehåll i matchen. 

Vid 21.45 togs beslutet om att köra vidare eller inte efter att traktorerna jobbat för fullt ute på banan. Domaren, banpersonalen och tävlingsledningen tog beslutet att avbryta matchen efter åtta heat och Smederna vann med 25–23. 

– Vi kom inte hit för att köra åtta heat och åka hem igen. Jag tycker att vi borde ha avbrutit matchen lite tidigare. Det blir inte fair när det blir så här. Nu hade vi tur där vi hoppade iväg bra i några heat och krigade till oss en ledning, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson. 

"Var som lervälling"

Han anser att beslutet inte låg i Smedernas händer. 

– Bara för att vi ledde med två poäng så gick vi inte och sa att vi ska vinna matchen. Det finns respekt mot motståndaren. Jag vet att Dackarna behöver poäng och då står inte vi där och säger att vi ska ställa in bara för att vi ska få två pinnar extra. Grabbarna åker hit för racing. Jag har ingen aning om det hade kunnat gå att göra något med banan men det var jäkligt tydligt att det inte var en bana att åka på. Det var faktiskt Jacob (Thorssell) som sa att det inte gick att köra på den. Banan var för blöt och det var som lervälling. Det går bra att åka ut själv på banan men det är fyra förare som ska in och tävla. 

Smederna tog därmed två nya poäng medan Dackarna är fast förankrat i botten av tabellen. 

– Jag kan inte vara direkt glad för att vi fick två poäng. Man vill tävla och det var två bra lag som skulle mötas. Det var en knapp seger och det är lite orättvist, men vi hade turen på vår sida

Han tycker att matchen borde ha avslutats i ett tidigare skede. 

– Jag tycker egentligen att vi borde ha avslutat matchen efter fem heat då regnet öste ner. Jag vet inte om han där uppe (domaren) var blind när han skickade ut ett heat när det regnade.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt