Annons:

Dackeföraren i otäck krasch - tävlar med brutet ben i foten

Anders Thomsen kraschade i fredags, men säger att ett brutet ben i foten inte kommer att hämma honom. Foto: Linus Johansson

Dackeföraren i otäck krasch - tävlar med brutet ben i foten

Dackarnas Anders Thomsen kraschade otäckt i en dansk ligamatch i fredags kväll. Först befarades en ryggskada - men Thomsen kom undan med ett brutet ben i foten.
– Han säger att det inte ska hämma honom, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson, som räknar med dansken i hemmamatchen mot Indianerna på tisdag.

Annons:

Anders Thomsen hade kört in tio poäng på sina fyra första heat i den danska ligamatchen mellan Region Varde Elitesport och hans Team Fjelsted. I hans femte heat var olyckan framme. Thomsen tvingades bryta tävlingen och uppsöka sjukhus.

– Först misstänkte de en skada på ryggen, men så var det som tur var inte, säger Mikael Karlsson.

Tävlade i går

Däremot ådrog sig Anders Thomsen ett brutet ben i en fot. Den skadan stoppar honom dock inte från att tävla. Redan i går körde han en tävling i tyska Teterow, där han tog sig till final.

– Det ska inte vara någon fara. Han säger att skadan inte ska hämma honom, säger Mikael Karlsson.

Anders Thomsen lär finnas med i Dackarnas uppställning till matchen hemma mot Indianerna på tisdag.

– Jag har varit noggrann med att poängtera att han måste vara 100 procent om han ska köra på tisdag. Vi kommer troligtvis att köra riders replacemant och då är det viktigt att ha sex friska gubbar.

Janowski på reservplats

Som vi har berättat tidigare så tvingas Dackarna klara sig utan knäskadade Fredrik Lindgren även i matchen mot Indianerna.

– Jag har inte pratat med Fredrik sedan i torsdags, vi ska stämma av igen den här veckan. Vi får helt enkelt ta en vecka i taget, men han tycker att det blir bättre och bättre, säger Mikael Karlsson.

Laget till matchen på tisdag ska vara anmält i kväll och i nuläget talar i stort sett allt för att Dackarna kommer att köra riders replacemant för Fredrik Lindgren. Det innebär i så fall att Mads Korneliussen inte kommer att finnas med i laget.

Kör ni med Maciej Janowski på en reservplats i sådana fall?

– Tanken är att ha honom som reserv. Vi vet att han har en högre potential.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt