Annons:

Karlsson efter avskedet:

Mikael Karlsson hade velat fortsätta som lagledare i Dackarna, men styrelsen valde i dag att meddela att de inte förnyar kontraktet. Foto: Linus Johansson

Karlsson efter avskedet: "Framförallt är jag ledsen"

Vid klockan halv fyra i dag fick Mikael Karlsson beskedet att han inte får förnyat förtroende som lagledare i Dackarna.
– Framförallt är jag ledsen. Jag trodde att jag skulle få tävla vidare, säger Mikael Karlsson till Dagens Vimmerby.

Annons:

2010 var Mikael Karlssons första säsong som lagledare för Dackarna i Elitserien. Åtta säsonger har passerat sedan dess och den resultatmässigt bästa var 2016, då Dackarna förlorade SM-finalen mot Rospiggarna.

Karlsson har förstås drömt om ett SM-guld med moderklubben. Nu får han ingen mer chans att lyckas med det, åtminstone inte för stunden. På ett möte i dag fick Målillaboende Karlsson beskedet att hans tid som lagledare för Dackarna är över för den här gången.

"Sen hände något"

Mikael Karlsson har varit tydlig med att han ville vara kvar som lagledare i klubben.

Trodde du att du skulle få förnyat förtroende?

Ja, det trodde jag nog. Jag har ju fått ett förslag från Dackarna så jag måste ha varit förstavalet. Sen har det hänt något på vägen.

Kom ni inte överens?

Jo, det gjorde vi nog. Jag gick med på deras förslag, men sen hände det något, säger Mikael Karlsson.

Hur känner du nu?

Framförallt är jag ledsen. Jag trodde att jag skulle få tävla vidare. Jag tycker att vi har gjort det ganska bra de senaste åren, även om vi misslyckades lite i år.

Dackarnas val

Under Mikael Karlssons år som lagledare har Dackarna vunnit grundserien ett par gånger, men något SM-guld har det alltså inte blivit.

Ett silver är det bästa och sen har det blivit ett antal brons. Det har varit väldigt roligt och givande att få jobba väldigt nära vissa förare. Den responsen jag har fått från många förare gör att jag går ur detta med ganska bra självförtroende. Jag är nog inte den absolut bästa lagledaren i vissa avseenden. Men jag har lärt mig mycket sedan mitt första år, då var jag ganska het och stressad. Det här ger mig ännu mer sug och revanschlusta att fortsätta.

Han tycker att det känns jobbigt att lämna ett lag som han till stora delar har varit med och byggt upp under ett antal år.

Stommen i laget är det ju jag som har byggt upp och dem skulle jag vilja jobba vidare med oavsett klubb. Det känns i hjärtat. Men det här är sport och jag vill poängtera att det är inget konstigt i detta. Det hjälper inte att vara arg eller besviken utan det här är ett val Dackarna som klubb har gjort.

Öppnar för fortsättning i annan klubb

Mikael Karlsson hoppas kunna fortsätta sin lagledarkarriär i en annan förening.

Absolut, om det kommer något är jag väldigt intresserad. Jag är fruktansvärt sugen på att jobba vidare.

Har du något erbjudande att ta ställning till i nuläget?

Nej, det har jag inte. Jag har ju gjort väldigt mycket i Dackarna genom åren, lagledarsysslan har väl varit det lilla, och många har nog räknat med att jag skulle fortsätta där.

Kan du tänka dig att jobba kvar i Dackarna på andra sätt?

Den frågan vill jag inte svara på i dag. Det är klart att det är klubben som ligger mig varmast om hjärtat. Men vi får se vad som händer, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt