Annons:

Dackarnas konkurrent kan gå i konkurs på måndag

Magnus Zetterström är en av personerna som jobbar för att rädda Smederna från konkurs. Foto: Linus Johansson

Dackarnas konkurrent kan gå i konkurs på måndag

I tisdags besegrade Dackarnas ett vingklippt Smederna. Det kan ha varit det sista vi såg av Eskilstunaklubben. Enligt Eskilstunakuriren kan klubben gå i konkurs på måndag. En arbetsgrupp ska dock jobba hårt för att så inte ska bli fallet.

Annons:

Att Smederna har stora ekonomiska problem är ingen nyhet. I inledningen av Elitserien har klubbens styrelse förbjudit lagledningen att köra med de stora stjärnorna i bortamatcherna. Allt för att spara pengar.

Förare är drivande

För ett dygn sedan kallade klubben till ett extra årsmöte, som kommer att hållas den nionde juni. På dagordningen står val av ordförande och ledamöter. Men enligt ekuriren.se kan Smederna gå i konkurs redan innan det utlysta extra årsmötet.

Tidningen berättar vidare att ordföranden Larry Höjer redan ska vara bortkopplad från klubben och att Lars-Göran Karlsson har tagit över rollen i väntan på det extra årsmötet.

Sedan några dagar ska en arbetsgrupp arbeta hårt för att rädda klubben från konkurs. En av personerna som är drivande i räddningsaktionen ska vara föraren Magnus ”Zorro” Zetterström.

Oklart vad som krävs

Hur stora summor som krävs för att det inte ska bli konkurs på måndag är oklart. Enligt en säker källa till ekuriren.se ska arbetsgruppen redan ha fått in mer pengar än vad sponsorförsäljningen har gett under året. Det återstår att se om det räcker för att rädda den klassiska speedwayföreningen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt