Annons:

Hag: ”Märks att det är en lättnad för hela laget”

Patrik Hag var nöjd efter att Dackarna tagit säsongens andra seger. Foto: Linus Johansson

Hag: ”Märks att det är en lättnad för hela laget”

Årets första bortaseger är ett faktum för Dackarna. Den kom mot Lejonen och samtidigt lämnade Dackarna över platsen som nästjumbo till just Gislavedslaget. – Den satt riktigt bra. Det märks att det är en lättnad för hela laget, säger Dackarnas lagledare Patrik Hag.

Annons:

Jämnheten, som har saknats i tidigare matcher, var nyckeln till Dackarnas seger.

– Det var härligt att alla tog poäng och att alla verkligen hjälptes åt. Det var det vi vann på. Den här segern var verkligen välbehövlig, säger Patrik Hag.

Bara två sistaplatser

En matchavgörande faktor var att en dackeförare var sist över mållinjen i endast två av de 15 heaten.

– Där har vi hela grejen. Det märktes att vi trivdes på banan i dag.

Dackarna tog ett grepp om matchen redan i det andra heatet, där bröderna Mikael Max och Magnus Karlsson körde in en femetta, vilket betydde 8-4-ledning för bortalaget. Lejonen kom sedan igen och efter nio heat var ställningen 27-27. I det tionde heatet, det sista innan paus tog Rune Holta och Mikael Max en mycket viktig dubbelseger fram till 32-28.

Den ledningen släppte aldrig Dackarna. Istället utökade man försprånget efter paus och när Rune Holta och Patryk Dudek tog en femetta i det näst sista heatet var segern bärgad. Gästerna vann till slut med 50-40.

Lejonen igen

Segern var Dackarnas andra för säsongen.

– Den betyder mycket. Det känns extra skönt att få ta med sig en seger med tanke på att det är uppehåll nästa vecka. Sedan möter vi Lejonen igen och då har vi möjlighet på tre nya poäng, säger Patrik Hag.

När Dackarna tog sin första seger för säsongen kom den mot ett, på grund av dålig ekonomi, åderlåtet Smederna. I kvällens segermatch saknade motståndarlaget världsstjärnan Nicki Pedersen och dessutom tvingades Peter Karlsson utgå efter en krasch i sitt första heat.

Efter vinsten mot Smederna var ni inte särskilt nöjda. Hur är känslan i kväll?

– Betydligt bättre tack vare att vi gick in i heat 14 och slog deras toppar. Där gjorde Dudek och Holta ett riktigt bra jobb och hängde av dem efter två varv.

Transferfönstret öppnar

Den här veckan öppnar Elitseriens transferfönster, men det är oklart om Dackarna kommer att göra någon förändring.

– Vi har pratat lite smått om det. Eventuellt skulle det kunna hända något med något gästkontrakt. Annars finns det inte så mycket på marknaden som passar in. Men vi får se, det kan ju vara någon klubb som släpper förare också, säger Patrik Hag.

Fakta

Lejonen-Dackarna 40-50

Poäng, Lejonen: Chris Holder 13, Hans Andersen 13, Kenneth Bjerre 5, Pontus Aspgren 4, Rafal Okoniewski 3, Mathias Thörnblom 2.

Poäng, Dackarna: Patryk Dudek 10, Mikael Max 9, Maciej Janowski 8, Rune Holta 7, Kacper Gomolski 6, Peter Ljung 6, Magnus Karlsson 4.

Publik: 1 583.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt