Annons:

Dackelagledaren:

Dackarnas lagledare Mikael Karlsson säger att Fredrik Lindgren ständigt är ett hett namn.

Dackelagledaren: "Fredrik är alltid ett intressant namn"

På torsdagen bröt Fredrik Lindgren sitt kontrakt med Indianerna. Dackarnas lagledare Mikael Karlsson förnekar att parterna haft kontakt – men medger att Lindgren ständigt är intressant. – Är han ledig är han alltid intressant, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Mellan åren 2006 och 2013 körde Fredrik Lindgren för Dackarna. Örebrosonen var med och tog Dackarnas första – och senaste  guld på evigheter 2007. 

På torsdagen bröt den svenske speedwaystjärnan, som kvalificerat sig för nästa års Grand Prix-serie, sitt kontrakt med krisklubben Indianerna. Enligt uppgift ska Fredrik Lindgren vara på väg tillbaka till Dackarna, men Mikael Karlsson, klubbens lagledare, förnekar att man har haft någon diskussion med Lindgren. 

– Det har ju varit så tydligt att Fredrik haft ett tvåårskontrakt. Vi har ju trott att han ska vara kvar där, så vi har inte haft någon kontakt med honom. Det är ju först nu det kan bli aktuellt när Indianerna inte skött sina åtaganden, säger Mikael Karlsson. 

Är du intresserad av att ha Fredrik Lindgren i Dackarna?

– Skulle det bli aktuellt, så är ju Fredrik alltid ett intressant namn när han är ledig. Men vi har inte varit i kontakt med honom och det handlar om en totalhet med ekonomi, vad vi behåller och snitt. Det är mycket som ska falla på plats, men intressant är han.

"Inte särskilt många"

Det är få svenskar ett lag hellre har i sin startsjua än Fredrik Lindgren. 

– Det är inte särskilt många, men vi har ju Peter (Ljung) och han är en av de stora svenskarna. Det återstår att se lite hur situationen utvecklar sig, hur lagbygget ser ut. Vi har legat ganska lågt och låtit energin gå åt till SM-finalen. Nu behöver vi återhämta oss och vi får ta en sak i taget. Vi diskuterar lite med några förare, men det är över huvud taget inte klart. Vi ville ha klart med några tidigt för att slippa stressen.

Kommer ni ta kontakt med honom nu?

– Det är inte helt säkert. Vi får se. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt