Annons:

Dackarnas mardröm inför finalen – storförlust i Hallstavik

Mikael Karlsson har en del att fundera över efter att Dackarna torskat med 22 poäng i Hallstavik. Foto: Simon Henriksson

Dackarnas mardröm inför finalen – storförlust i Hallstavik

Poängövervikt i ett enda heat. Bara fyra heatsegrar. Rospiggarna skrämde slag på Dackarna inför finalen om två veckor. – Jag är inte orolig, men det är klart att jag funderar, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson efter förlust med 56-34.

Annons:

Dackarna är ett av få lag som stått upp mot Rospiggarna den här säsongen. De två matcherna i grundserien slutade 46-44 till varsitt lag och i går kväll vann Rospiggarna återigen med 46-44. 

Lagen möts också i finalen om två veckor och troligen ville Dackarnas lagledare Mikael Karlsson få beskedet att hans lag hängde med Rospiggarnas förare i afton. 

Det gjorde dackeföraren inte på långa vägar. Rospiggarna vann med hela 22 poäng och förstärkte verkligen sin favoritstämpel ytterligare. 

– Det känns som att bensinen tog slut lite. Vi orkar inte riktigt ladda på för fullt och får inte ut någonting. Vi försökte matcha för att se om vi kan toppa oss ikapp om vi hamnar i underläge här uppe. Vissa kanske tycker att vi skulle låtit förare åka, men det här är Elitserien och vi vill köra det bästa vi har i varje heat, säger Mikael Karlsson, lagledare i Dackarna.

"Orolig är fel ord"

Rospiggarna rivstartade matchen och hade 18-6 efter fyra heat. Då hade hemmalaget tagit två femettor och två gånger fått med sig tvåpoängsövervikt från heaten. 

Dackarna höjde sig något och i det sjätte heatet blev Maciej Janowski den första föraren från Målillaklubben som korsade mållinjen först av alla. Heat tio var första – och enda (!) – gången Dackarna fick poängövertag i ett heat. Då fixade Peter Ljung och Patryk Dudek 4-2-överläge mot Jason Doyle och John Lindman. 

– Vi sa innan matchen att vi skulle gå all in, men någonstans går det inte att låtsas heller. Bränslet tog slut i går, vi laddade i går och var med så länge vi behövde. 

Hur orolig blir du inför finalen när ni förlorar med 22 poäng?

– Orolig är inte rätt ord, men det är klart att jag funderar. Vi måste upp ett snäpp till. Vad är det man säger? Ett dåligt genrep ger en bra premiär. Vi får hoppas på det. 

Men vad känner du att ni måste ha med mer från hemmamatchen för att det ska vara realistiskt?

– Jag vill inte säga det, det är klart att det vore skönt med ett övertag, men vi ska köra 30 heat och sedan får vi se vad det står. Om någon faller ur ramen kan vi toppa oss ifatt. Men ett sexpoängsövertag vore skönt att ha med sig. 

Elva poäng från Ljung

I säsongens första match föll Dackarna med 46-44. Nu blev det betydligt ojämnare siffror. 

– Den stora skillnaden är att de har fler hemmaförare nu. Det var första matchen och de hade några nya förare. De är fruktansvärt duktiga här uppe, det är inget snack om det. 

Patryk Dudek, Dackarnas stora stjärna, tog bara tre poäng den här kvällen. Rune Holta nollade, Kacper Gomolski fick med sig två pinnar och Magnus Karlsson en. 

– Dudek hade ingen fart på grejerna och lyckades inte riktigt. Holta är inte heller nöjd, han fick ingen fart. Sprider man ut våra poäng och Dudek inte har det så svårt i starten och vågar attackera banan lite mer, så kan det bli bättre.

Maciej Janowski och Peter Ljung tog elva poäng vardera. Max tog sex från reserven på fyra heat. 

– Det är Ljung (Peter) och Janowski (Maciej) som får lite mer än godkänt. "Micke" (Mikael) Max får också godkänt och Magnus (Karlsson) visar tendenser. Han har ett skapligt avslutande heat. Jag tror att vi kom underfund med hur vi ska starta och så. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt