Annons:

Gläntar på dörren för Jepsen Jensen: ”Laget är inte uttaget”

Patrik Hag och Mikael Karlsson funderar som bäst på hur de ska formera laget i SM-finalen mot Rospiggarna. Foto: Simon Henriksson

Gläntar på dörren för Jepsen Jensen: ”Laget är inte uttaget”

Michael Jepsen Jensen har inte kört en meter för Dackarna sedan den 31 maj. Kanske kan han vara aktuell för en återkomst i SM-finalen. Lagledaren Mikael Karlsson stänger åtminstone inte dörren helt och hållet. – Jag ska prata med honom (Jepsen Jensen), säger Mikael Karlsson.

Annons:

Dackarna har haft en minst sagt märklig säsong. Detsamma gäller för Michael Jepsen Jensen, som inför säsongen utsågs till lagkapten för Målillalaget.

Jepsen Jensen inledde säsongen minst sagt darrigt och samtidigt gick Dackarna rejäl kräftgång i Elitserien. Efter fem omgångar valde lagledningen att ”offra” sin danske lagkapten och istället ge Rune Holta chansen. Efter den manövern har det mesta pekat uppåt för laget. Dackarna är sedan en dryg vecka tillbaka klart för SM-final. Michael Jepsen Jensen har suttit i frysboxen hela vägen.

”Ett litet frågetecken”

I en intervju med Oskarshamns-Tidningen i dag öppnade Michael Jepsen Jensen ändå för att köra i SM-finalen mot Rospiggarna kommande vecka - om Dackarna vill.

Är han aktuell?

– På något vis är det ju så att vi har kört med ett gäng nu som har fajtat sig till den här finalen. Det är möjligt att det kanske kan finnas ett litet frågetecken inför bortamatchen i finalen, men inte till hemmamatchen, säger Mikael Karlsson.

Förarna som det i så fall lär stå emellan är Rune Holta och Michael Jepsen Jensen. Faktum är att Holta, rent snittmässigt, inte har varit bättre än Jepsen Jensen. Utan den stora skillnaden är att Dackarna har vunnit med honom i laget.

Kan man säga att Holta haft lite flyt och fått vara kvar i laget eftersom ni vunnit?

– Det är möjligt att Jepsen Jensen kunde ha varit aktuell under säsongens gång. Vissa förare har sviktat. Men vi har känt att de har jobbat på bra och förtjänat att köra. 

”Försökt att ringa”

Till Holtas fördel talar förstås att han har varit en del av startsjuan sedan den sjätte omgången. Och, givetvis, att hans snitt är näst lägst i laget och att han därmed får användas som reserv i finalmatcherna. Norrmannen gjorde däremot en mycket svag insats borta mot Rospiggarna i den sista matchen i slutspelsserien, där han inte tog en enda poäng. Det går att jämföra med Michael Jepsen Jensens tolv poäng på samma bana i seriepremiären i år.

– Visst tittar vi på det, men jag ser det mer som tillfälligheter. Holta hade en riktig strultävling där uppe. Laget är inte uttaget än, men ska tas ut preliminärt i kväll eller i morgon. Jag ska prata med honom (Jepsen Jensen). Jag har försökt att ringa honom tidigare också och även talat in meddelanden, säger Mikael Karlsson.

Holta på reserven

Att Holta kommer att köra den första SM-finalmatchen, i Målilla, verkar glasklart.

– Holtas fördel är att han är nere på reserven. Det känns jäkligt bra att ha honom där nere på hemmabanan. Han är en räv i de här lägena.

Öppnar du upp för att köra med Jepsen Jensen i bortamatchen?

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vill inte kommentera laget innan jag har pratat med inblandade förare. Samtidigt har vi byggt ihop en rätt tajt grupp under den här tiden. Men jag vet att Jepsen Jensen är en lagförare så på det sättet skulle jag inte vara orolig för att ta in honom i laget.

”En stor upplevelse”

SM-finalen körs alltså kommande vecka, i Målilla på tisdagen och med returmöte i Hallstavik på onsdagen. Mikael Karlsson är glad att hans förare har haft tävlingar för att hålla igång i väntan på finalen.

– Vi har haft flyt eftersom alla har kunnat vara igång. De har inte stått stilla utan har haft minst en tävling i veckan.

Hur känner du själv inför finalen?

– Klart att det kittlar och ska bli jäkligt kul. Både jag och ”Palle” (Hag, assisterande lagledare) kommer från Målilla och bor här så det är en stor upplevelse för oss. Jag hoppas att vi kan ha två riktigt bra dagar som lag, då kan vi vara med och slåss om det. Tittar vi på de två matcherna mot Rospiggarna i slutspelsserien så finns det mer att få ut av vårt lag, säger Mikael Karlsson.

Fråga

Bör Michael Jepsen Jensen få chansen i SM-finalen?

Självklart
Absolut inte
Tveksam
Rösta Se resultat

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt