Annons:

Lindgren: ”Förtroendet för klubben har blivit så sargat”

Fredrik Lindgren är tillbaka i Dackarna 2017.

Lindgren: ”Förtroendet för klubben har blivit så sargat”

Efter sju säsonger i Dackarna lämnade Fredrik Lindgren för Indianerna inför säsongen 2014. I dag presenterades GP-stjärnan som Dackarnas andra nyförvärv.
– Det var ett svårt beslut att lämna Indianerna, medger Fredrik Lindgren.

Annons:

Det blev alltså tre säsonger i moderklubben Indianerna. Fredrik Lindgrens tanke var att det skulle bli fler än så - men Kumlaklubbens dåliga ekonomi gjorde att han omprövade den tanken.

– Jag har fört en dialog med Indianerna och velat se hur de ska kunna lösa sina ekonomiska bekymmer. Men jag känner att förtroendet för klubben har blivit så pass sargat, säger Fredrik Lindgren till Dagens Vimmerby.

Var det ett svårt beslut att ta?

– Det var det. Beslutet att lämna Indianerna kändes lite tufft att ta. Men när det väl var gjort så var det ett betydligt enklare beslut att välja Dackarna.

Inte förvånad

Målillaklubben ser ut att få ihop ett riktigt intressant och starkt lag till säsongen 2017.

– Det ser riktigt bra ut på papperet. Dackarna har fått till ett starkt lag som absolut har kapacitet att slåss om de högre positionerna. Det finns både starka heatledare och förare underifrån som har potential att höja sig, säger Fredrik Lindgren.

Är du förvånad att Dackarna gjorde det så bra i år?

– Nej, inte förvånad. Men visst gjorde de det väldigt bra och visade en stark karaktär efter en tuff öppning på serien.

”Förbättra de svaga sidorna”

31-årige Lindgren kommer från en stark säsong där han höjde sitt snitt rejält i Elitserien.

– Det har varit en bra säsong. Fjolåret var väldigt tufft, men jag lärde mig också väldigt mycket av det. Jag har lyckats förstå vad jag behöver göra för att prestera bra, vilka förberedelser som krävs. Man måste hålla både sig själv och maskinmaterialet i trim.

Fredrik Lindgren tror att han kan förbättra sig ytterligare till nästa säsong.

– Jag ska förbättra de svaga sidorna jag har. Hur jag ska gå tillväga mer exakt vet jag inte, det är något jag funderar på nu.

Vilka bitar tänker du på?

– Jag kan ju åka speedway. Men det jag presterar när jag åker som bäst vill jag prestera oftare. Det kanske kan ha att göra med det mentala ibland.

Hoppas på repris

I och med kontrakteringen av Fredrik Lindgren har Dackarna nu tre GP-förare i truppen. De andra två är Maciej Janowski och Patryk Dudek. Lindgren gled in på ett bananskal i GP-serien i år, då han ersatte långtidsskadade Jaroslaw Hampel. Han hamnade precis utanför topp åtta, men lyckades kvala sig till en plats till nästa års serie.

– Det var svårt med GP-serien i år. Jag visste ju inte hur länge Hampel skulle vara borta och ibland ringde de samma vecka och sa att jag skulle köra. Det var lite problematiskt med logistiken ibland.

Senast Fredrik Lindgren kom till Dackarna var inför säsongen 2007. Då slutade det med ett omedelbart SM-guld för Målillaklubben.

– Vi får se det som ett gott omen, skrattar Fredrik Lindgren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt