Annons:

Stora framgångar för Ellen på tennisbanan

Ellen Larsson har firat stora framgångar på tennisplanen under den senaste tiden. Foto: Privat

Stora framgångar för Ellen på tennisbanan

Ellen Larsson håller i de mycket uppskattade Kulturkvällarna vid Warmbadhuset. Hon är också en lovande tennisspelare. På kort tid har Ellen vunnit två tävlingar. – Det har varit väldigt bra motstånd så det var skönt att slå dem, säger hon.

Annons:

För en tid sedan drabbades Vimmerby TK-liraren Ellen Larsson av en hjärnskakning sedan hon krockat på ett träningsläger. Nu är hon tillbaka på tennisbanan och det med råge. På kort tid har Larsson kommit tvåa i 18-årsklassen i en tävling i Kalmar och damklassen i Oskarshamn – och vunnit F-16 klasserna i Oskarshamn och Västervik.

– I Kalmar gick det inte så bra. Då hade jag precis haft hjärnskakning och ville komma igång igen. Det är fortfarande lite jobbigt med ljusskillnader, men annars går det bra. I Västervik är jag väldigt med mitt spel. Jag spelade lugnt och spelet funkade som jag ville.

Vad är du mest nöjd med i ditt spel?

– Precisionen och servarna funkade bra. Jag satte de avgörande bollarna och det har varit väldigt bra motstånd så det var skönt att slå dem.

Gymnasium i Vetlanda

Framöver kommer Ellen Larsson även att delta i Elitklassen i Ostkustens Pärla (avgörs i veckan), en tävling i Norrköping och SM. I höst flyttar hon till Vetlanda för att börja tennisgymnasiet.

– Jag hade tänkt gå i Växjö först, men då var jag tvungen att gå samhällsvetenskap. Jag ville gå musik/estet i stället och det kan jag göra i Vetlanda.

Vad har du för mål med tennisen?

– Jag ska bli nästa Serenes Williams, det är det jag siktar på. 

Elitklassen i Ostkustens Pärla inleds i dag. Larsson ställs mot Elvira Edström i den första kvalmatchen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt