Annons:

LISTA: Här är de vanligaste brotten i Vimmerby kommun

Smitning från såväl parkeringsskada som trafikolycka är det vanligaste brottet i Vimmerby kommun, enligt den lokala brottsstatistiken för 2021. Foto: MostPhotos

LISTA: Här är de vanligaste brotten i Vimmerby kommun

Antalet anmälda brott i detta lokalpolisområde under 2021 presenterades i dag. Det finns en sammanställning över de vanligaste brotten och smitningarna toppar listan i Vimmerby kommun. 

Annons:

Polisens sammanställning för brottsligheten under 2021 presenterades av kommunpolisen Håkan Karlsson vid torsdagens pressträff på polishuset i Vimmerby. Statistiken utgår från tre brottsområden och Vimmerby kommun har totalt 1 271 brott, en minskning med cirka 100 i jämförelse med 2020 som bestod av 1 375 brott. 

De tio vanligaste brotten i Vimmerby kommun är enligt följande:

Smitning från parkeringsskada: 73

Smitning från trafikolycka: 60

Narkotikastrafflagen, eget bruk: 49

Skadegörelse, på motorfordon, ej genom brand: 44

Övriga brott mot specialstraffrätten där enbart böter ingår i straffskalan: 40

Annan skadegörelse (ej klotter): 39

Narkotikastrafflagen, innehav: 36

Stöld, utan inbrott, annan stöld: 33

Stöld, utan inbrott, från butik, varuhus, kommersiell utställningslokal: 31

Olovlig körning, inklusive grov olovlig körning: 30

"Lika stora som de alltid har varit"

Smitningar från olyckor och parkeringsskador fortsätter att toppa listan i Vimmerby. Håkan Karlsson berättar att det är ett vanligt förekommande brott. 

– Det har sett ut så i många år och smitningar är med i toppen i både Västervik och Oskarshamn. Man har till exempel byggt ut sina parkeringsplatser vid Ljungheden i Västervik och skapat betydligt större parkeringsplatser. Här i Vimmerby är det få smitningar från Dollarstore där det är helt andra parkeringsrutor med dubbellinjer. Parkeringsplatserna i övriga Vimmerby är lika stora som de alltid har varit. Vi ser i flera kommuner att vi har parkeringsskador som vi i praktiken skulle kunna påverka om det finns parkeringsskador, säger Håkan Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt