Annons:

Knastorp slår på stort och firar 150 år – sedan väntar en förändring

Nu är det snart dags för en ny säsong för Knastorp Kaffe och Kultur, men efter den här sommaren byter man inriktning. På bilden ses Kicki Willysson och Tord Johansson. Foto: Arkivbild

Knastorp slår på stort och firar 150 år – sedan väntar en förändring

Det är 150 år sedan Knastorpet byggdes. Det firas såklart lite extra ute vid Knastorp Kaffe och Kultur. Men det blir också sista sommaren med kaféöppet.
– Vi känner att vi vill runda av det efter denna sommar, berättar Kicki Willysson inför årets säsong.

Annons:

Men det blir inte sista sommaren för Knastorp Kaffe och Kultur för det. 

– Ändringen blir att vi kommer ha lite färre kulturevenemang och inget mer kaféöppet för allmänheten från och med 21 juli i år. Däremot kommer vi ta emot fler grupper som vill boka in sig i Knastorp för att ha konferens, fira någon, en förening som vill ha möte eller ett gäng vänner som vill samlas samtidigt som de vill ha någon form av aktivitet som vi kan erbjuda. Det kan handla om föreläsningar på olika teman, kåseri och musik eller allsång. Efterfrågan från olika större gäng som vill komma har ökat, vilket är jättekul. Att köra vanligt kaféöppet har varit jättekul, men vi känner att vi vill runda av det efter denna sommar, säger Kicki Willysson.

Men innan dess ska Knastorp Kaffe och Kultur köra en fullspäckad vår- och sommarsäsong. I år firar Knastorpet nämligen hela 150 år och det ska firas lite extra.

– Vi drar igång nu i maj med evenemang och kaféöppet. Eftersom Knastorpet fyller 150 år, så kommer vi ha firande som tema. Det blir mycket bakelser och tårta i försäljningen.

Behöver förboka sig

Den 5 maj öppnar man för säsongen och då kommer Eva-Lott Harrysson till Knastorp och berättar om både kaffet och kafferepets historia. Det blir förstås även sång och musik. Väggarna i torpet är också klädda med olika alster av lin. Det rör sig om handdukar, blusar, spetsar med mera. 

– Det är tillverkat av kvinnor i trakten och lånat av Gunilla Jerpenius, Anneli Karlsson, Kajsa Öst-Källåker och Marie Widén, berättar Kicki Willysson.

De första evenemangen under våren och försommaren behöver man förboka sig till. 

– Det blir en fullspäckad vår kan man säga med våra kulturevenemang i maj och juni. I juli blir det kaféöppet på helgerna. 

Knastorp kommer också vara öppet på Upptäckardagen, i samband med Mors Dag och dessutom återkommer Bror Carlsson med sin livsberättelse. Mia Werbowsky, född i huset, uppträder med egenskriven musik och även Andreas Hellkvist kommer dit och spelar samt berättar om sin personliga resa. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt