Annons:

Gryningspyromanen släppt ur fängelset – misstänks ha härjat runt Vimmerby

Bilden är en genrebild och har inget med artikeln att göra.

Gryningspyromanen släppt ur fängelset – misstänks ha härjat runt Vimmerby

På onsdagen släpptes gryningspyromanen Ulf Borgström ur fängelset. Hans senaste dom var för en brandattack mot socialförvaltningens kontor i Köping.

Annons:

I slutet av 00-talet eldhärjades flera betydelsefulla byggnader i vår region. Det handlade bland annat om Ösjöfors pappersbruk, Emil i Lönnebergas snickerboa, Astrid Lindgrens barndomshem och Pelarne kyrka.

Gryningspyromanen Ulf Borgström misstänktes för bränderna, men har aldrig dömts för någon av bränderna runt Vimmerby. 

Greps timmar senare

Totalt har Borgström varit misstänkt för att ha anlagt hundratals bränder under 2000-talet. 2011 dömdes han till åtta års fängelse för en grov mordbrand i ett hyreshus i Ystad. Han släpptes villkorligt 2016.

Under 2017 inträffade ett flertal bränder som gryningspyromanen misstänktes för. Han dömdes senare för en brandattack mot socialförvaltningens kontor i Köping.

För en månad sedan släpptes Borgström villkorligt, men greps bara timmar senare. Detta för att han inte följt föreskrifterna från frivården. Då förverkades 30 dagar av den villkorliga frigivningen och Ulf Borgström fick spendera en månad till i fängelse.

Härjat i Småland

På onsdagen frigavs Borgström och lämnade enligt Aftonbladet fängelsemurarna på förmiddagen och lämnade anstalten med en större väska på ryggen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Borgström ha uppgett för frivården att inte tänker följa föreskrifterna den här gången heller. Han vill inte bo i den stad som myndigheten bestämt, uppger Aftonbladet.

Gryningspyromanen satte skräck i delar av Sverige fram tills domen 2011. Han misstänks ha härjat som värst i Dalarna, Småland och Skåne.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt