Annons:

  • Flöjtmusik och syrisk måltid i Korskyrkan

    Sofia Ganbrant och hennes flöjtelever uppträdde i Korskyrkan. Foto: Korskyrkan

  • Flöjtmusik och syrisk måltid i Korskyrkan

    Korskyrkan ordnade en välbesökt och uppskattad syrisk buffé.

  • Flöjtmusik och syrisk måltid i Korskyrkan

Flöjtmusik och syrisk måltid i Korskyrkan

I Korskyrkan pågår under en normal vecka en rad vitt skilda aktiviteter. I samband med söndagens gudstjänst speglades några av dem.

Annons:

Sofia Ganbrants flöjtelever har lånat lokal i Korskyrkan, efter att Kulturskolan lade ned merparten av instrumentalmusiken. Några av de yngre eleverna fick idag tillfälle att spela upp ett stycke var, ackompanjerade av Sofia och en av elevernas pappa Joakim.

Esther Rosell hör till de äldre eleverna och spelade en fingerfärdig duett tillsammans med Sofia. Som avslutning spelade de alla tillsammans Bellmans ”Nu grönskar det”. 

Bjöds på syrisk måltid 

Anders Brunegård, som ledde mötet, tog med alla i gemensam sång, där Henry Trejos Munos, Jan Nilsson, Hasse Ledin och Torbjörn Sandberg fanns med i kompgruppen. Torbjörn Sandberg predikade också, med Bönsöndagens tema om Jesu förbön för sina efterföljare.

Istället för kyrkkaffe bjöds alla på en syrisk måltid. Det var deltagare i språkcaféet och studiecirkeln om gränser, som på det här viset ville uttrycka sin tacksamhet.

Åbro bjöd på bordsvatten och läsk, medan råvarorna bekostats med ett kommunalt bidrag från de statliga integrationsmedlen. Två bord var fyllda med allsköns läckerheter, som avnjöts i sorlande gemenskap mellan människor från ett tiotal nationaliteter. Masen Odeh var tillsammans med Lennart Nilsson initiativtagare. 

– Till hösten ska vi bjuda igen! Då ska vi bjuda på svensk mat, utlovade Lennart Nilsson, som är djupt engagerad i mycket av Korskyrkans integrationsarbete.


Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt