Annons:

Korskyrkan höll årsmöte efter intensivt år

Delar av Korskyrkans styrelse från vänster: Anders Brunegård, Gunnar Blomqvist, Jörgen Henriksson, Maud Skärlund, Stig Ståhl och Torbjörn Sandberg. Foto: Korskyrkan

Korskyrkan höll årsmöte efter intensivt år

Tonår, konfirmander, invandrargrupper, socialtjänsten, Vimmerby IF, Erikshjälpen Second Hand, äldre daglediga, sjuka barn i Vitryssland, socialt arbete i Ukraina, Etiopien och Kenya, sjukvård i Tanzania, förebyggande arbete mot människohandel i Thailand, katastrofhjälp i Peru. Det var mycket mer än bara gudstjänster och söndagsskola som redovisades när Korskyrkan i Vimmerby hade årsmöte i helgen.
– Det är inspirerande med alla dessa kontaktytor, som spänner över både närområdet och ut över flera världsdelar, säger Anders Brunegård, ordförande i Korskyrkan.

Annons:

Många av de drygt 170 medlemmarna är engagerade i någon arbetsgrupp eller i något av de nio verksamhetsråden. Där organiseras praktiska frågor som fastighetsskötsel, musik och teknik, såväl som diakoni, missbrukarvård, mission och Second Hand. Inte minst serveringsgrupperna har en central roll. Efter varje gudstjänst ordnar de kyrkkaffe, där deltagarna från ett femtontal nationaliteter möts och delar gemenskapen.

– Cellgrupperna kan ses som den innersta kärnan i församlingens verksamhet. Det är mindre grupper som samlas i hemmen, där man fikar, ber och samtalar kring frågor som rör tron och vardagslivet. I den mindre gemenskapen kan alla bli sedda och komma till tals och stötta varandra, berättar pastor Torbjörn Sandberg.

Sociala projekt

Församlingen drivs med ideellt insamlade medel. Torbjörn Sandberg är pastor på halvtid och Hans Mikael Ledin har en halvtid som ungdomspastor. Michael Nyborg har en halvtidstjänst för sitt arbete i LP-kontakten. De senaste två åren har omfattande renoveringar gjorts på fastigheterna, helt finansierade med gåvor.

Genom samarbete med Erikshjälpen Second Hand, där närmare trettio församlingsmedlemmar hjälper till på sin fritid, disponerar Korskyrkan en del av behållningen, som öronmärks för sociala och humanitära projekt. De båda största mottagarna är Vimmerby IF:s integrationsprojekt och samfundet EFK:s missionärer i Thailand, som arbetar med att förebygga människohandel.

Många valdes om

Styrelse under året har varit Anders Brunegård, ordförande, Torbjörn Sandberg, föreståndare och vice ordförande, Gunnar Blomqvist, Mattias Berggren, Jörgen Henriksson, Marcela Mesta Velazques, Lena Nilsson, Stig Ståhl och Carl Uppman.

Suppleanter har varit Joacim Holmström och Maud Skärlund. Pierre Josefsson har varit kassör. Efter Lena Nilsson, som avtackades i samband med årsmötet, valdes Kenneth Karlsson. För övrigt valdes hela styrelsen om.

Korskyrkan

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt