Annons:

Korskyrkan flyttar verksamheten – av ekonomiska skäl

Hit kommer Korskyrkan flytta all sin verksamhet. Foto: MostPhotos

Korskyrkan flyttar verksamheten – av ekonomiska skäl

Korskyrkan, en del av Evangeliska Frikyrkan, flyttar all verksamhet från Korskyrkan till Drottninggatan 19. Det meddelar man i ett pressmeddelande.

Annons:

Lokalen på Drottninggatan 19 är senast känd som Mitt Hem, tidigare Mötesplatsen och dessförinnan Baptistkyrkan. Lokalen ägs fortfarande av Korskyrkan beroende på att Baptistförsamlingen var en av de tre församlingar som bildade Korskyrkan år 2005. Övriga var Pingstkyrkan och Missionsförsamlingen.

Församlingen består består av cirka 150 medlemmar med engagemang i flera verksamheter i Vimmerby. Det handlar bland annat om Erikshjälpen, kyrkkaffe på Mötesplatsen, konfirmationsundervisning och bistånd till Mchuwki-sjukhuset i Tanzania och gatubarnsprojekt i Etiopien.

Det finns kostnader för att bedriva Mötesplatsen och det är en av anledningarna till att församlingen nu ska minimera samlingar i Korskyrkan. Istället sker samlingar på Mötesplatsen.

"Korskyrkan är en stor byggnad som kostar ganska mycket att hålla uppvärmd och med de priser som är nu på el, värme och vatten så behöver förändringar göras. Församlingen drivs med de pengar som samlas in från medlemmarna och man vill såklart att så mycket som möjligt ska gå till att uppfylla visionen. Mycket bistånd skickas till andra länder och en stor del av det som fördelas ut till humanitära och sociala projekt kommer från Erikshjälpen Second Hand som församlingen har ett samarbetsavtal med. De pengarna får inte gå till pastorslöner eller driften av kyrkan utan de ska gå direkt till projekten", skriver man i pressmeddelandet.

Tre anställda

Korskyrkan har i dag tre anställda och i övrigt sker all verksamhet ideellt. Från och med 1 oktober flyttas alla samlingar till Mötesplatsen och Korskyrkan ska bedrivas på sparlåga. Efter en månad ska en utvärdering ske.

"Med en mer centralt placerad lokal hoppas församlingen att fler ska hitta dit och hälsar alla välkomna", skriver man vidare.

Ordförandeskapet i församlingen delas av Joacim Holmström och Jörgen Henriksson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt