Annons:

Publiken har sagt sitt: lokal filmmakare ett steg närmare en Guldbagge

14 filmer har blivit tre. UFO Sweden har kvalat vidare och kan fortsatt vinna Guldbaggens publikpris. Foto: Pressbild

Publiken har sagt sitt: lokal filmmakare ett steg närmare en Guldbagge

UFO Sweden, med Rasmus Råsmark från Mörlunda som en av skaparna, har kvalat vidare som en av tre filmer som fortfarande har chans att vinna Guldbaggens publikpris.

Annons:

Från början var 14 filmer nominerade, nu står det mellan tre. Efter att publiken röstat i en första omgång har tre filmer tagit sig vidare till en andra och sista fas.

En av dem är äventyrsfilmen UFO Sweden, som fortfarande har chans att vinna Guldbaggens publikpris i hård konkurrens med Jag är Zlatan och Feed.

"Vinst bara att vara nominerad"

Rasmus Råsmark, som växte upp i Mörlunda och fortfarande har delar av sin familj boende i kommunen, ingår som en av fem i filmkollektivet Crazy Pictures från Norrköping, vars andra långfilm UFO Sweden hade premiär juldagen.

– Jag är bara så tacksam att vi är bland de tre, det känns jättekul. Att vara där och få bli nominerad till Baggen och lyftas upp som en av tre som publiken tyckt extra mycket om känns fint, säger han.

Det är fyra dagar kvar till galan, hur ser du på möjligheterna att faktiskt ta hem prublikpriset?

– Det är bra filmer vi står emot. Det känns inte som en tävling mot dem, utan jag ser det som en vinst bara att vara nominerad med tanke på de storfilmer vi står emot. Det är klart att det kommer vara nervöst och vi kommer förstås hoppas att vi vinner priset, säger Rasmus Råsmark.

Fram till midnatt

Den här sista omröstningen pågår fram till 24.00 i natt. Vinnaren utses sedan på Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm på måndag. Crazy Pictures är nominerad till ytterligare två Guldbaggar i kategorierna bästa klippning och bästa visuella effekter.

Vid Guldbaggegalan 2019 tog Crazy Pictures hem priset i kategorin Bästa nykomling med sin första långfilm Den blomstertid nu kommer.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt