Annons:

En dag helt vikt för barnen – ny satsning i Locknevi

På bilden ses delar av Locknevi Sockenförenings styrelse som nu arrangerar en dag för barn i Locknevi. Från vänster: Linda Carling, Therese Kjellman, Niklas Norberg, Marie Alsér, Maria Walfridsson och Krister Segergen. Ledamöterna som saknas på bilden är Jan Ekholm, Anders Lönnqvist och Ulf Petersson. Foto: Privat

En dag helt vikt för barnen – ny satsning i Locknevi

Locknevi Sockenförening satsar nu på ett stort evenemang för första gången. Den 10 september är det dags för "En dag för barnen".

Annons:

Sent i våras föddes idén om att arrangera en särskild dag med inriktning på att barn ska kunna ha roligt. 

– Då kände vi att det var lite för snabbt inpå att arrangera det under sommaren och september kan vara väldigt fint, så vi bestämde för att köra i början av september, säger Krister Segergren, som sitter i styrelsen för Locknevi Sockenförening.

Han är en av många nya ledamöter i styrelsen.

– Det är många unga med barn i Locknevi så det har blivit lite mer fart och då ville vi prova att ha ett eget arrangemang.

Kan bli återkommande

Söndagen den 10 september är det dags för "En dag för barnen" vid bygdegården i Locknevi. Det vimlar av aktiviteter för barn och bland annat blir det hinderbana, fiskdamm, hoppborg, ponnyridning och ansiktsmålning. 

– Vi kommer också ha en cirkusskola och barnen kan få lära sig spela schack. Allt kommer vara gratis för barnen och det blir popcorn till alla. 

Vänder ni er till barn i hela kommunen?

– Vi kommer sprida det i stora delar av kommunen, men det blir inriktning mot barn i närområdet som Locknevi, Frödinge, Djursdala och Blackstad. Alla är förstås välkomna och till fikan blir det underhållning med trubadur. Allt fokus ligger på barnen.

Hoppas ni att det här ska bli återkommande?

– Blir det lyckat så är det absolut vår tanke. Vi får utvärdera det och se om vi kan få med sponsorer. Nu har vi fått pengar från kultur- och fritid på kommunen och lägger in en del själva också. I framtiden vet vi inte hur det blir med finansieringen.

Minst 100 besökare

Krister Segergren säger att syftet helt enkelt är att erbjuda barn roliga aktiviteter som är gratis.

– Det växer inte på träd, så vi hoppas att man ska kunna komma ut och träffa andra. Rörelse och lek behövs mer i dagens samhälle. 

Hur många besökare hoppas ni på?

– Det är svårt att säga. Vi räknar med över 100 personer i alla fall.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt