Annons:

  • Satsningen för barn i Locknevi blev en succé:

    Satsningen på "En dag för barnen" i Locknevi blev en succé. Foto: Privat

  • Satsningen för barn i Locknevi blev en succé:
  • Satsningen för barn i Locknevi blev en succé:

Satsningen för barn i Locknevi blev en succé: "Långt över förväntan"

Med 150 besökare hade man varit nöjda. Det blev mellan 450 och 500. Satsningen på "En dag för barnen" i Locknevi blev mer än lyckad.
– Det är fantastiskt roligt och över förväntan, säger Krister Segergren från Locknevi Sockenförening.

Annons:

Det var sent i våras som idén att arrangera en dag helt vikt för att barn ska kunna ha roligt föddes. Söndagen den 10 september var det dags för "En dag för barnen" vid bygdegården i Locknevi. 

Hur intresset skulle se ut var förstås svårt att veta i förväg, men några dagar efter arrangemanget går det med lätthet konstatera att det blev en stor succé.

– Det var långt över förväntan, säger Krister Segergren, som sitter i styrelsen för arrangerande Locknevi Sockeförening.

Upplägget var att alla upp till 14 år fick en kupong innehållande en rad olika saker. Det var bland annat en omgång gratis fika, gratis korv med bröd, popcorn och fiskdamm. 

– Vi hade tryckt upp 150 kuponger och de tog slut på en timme. Vi fick släppa in en del utan såna kuponger och sedan kopierade vi akut upp 60-70 till hos en granne. Men dessa tog också slut. 

Mellan 450 och 500

Totalt med både barn och vuxna inräknat uppskattar man att det kom hela 450 till 500 personer.

– Det var i alla fall 200 barn upp till 14 år och det var mycket bättre än vi föreställt oss. Vi hade varit nöjda med 150 och hade känt att det var en flopp med 50. Det är fantastiskt roligt att blev över förväntan och ger mersmak inför framtiden.

Varför tror du att det blev så lyckat?

– Upplägget var väldigt bra. Många barnfamiljer har inte massa pengar sparat på banken. Det är mycket utgifter och då passar det bra med att allt är gratis. Vi är också väldigt tacksamma för att vi fick så mycket stöd från olika sponsorer. Vi har fått både pengar och varor skänkt och det betyder jättemycket. Det gjorde att vi kunde ha konceptet med både gratis inträde och en del gratis fika, korv och popcorn. I kombination med det fina vädret och att det var så generöst, barn- och familjevänligt blev det oerhört lyckat. En stor förklaring är också att det fanns ett väldigt brett program att ta del av.

Återkommande inslag

Planen är att det här ska bli ett återkommande arrangemang i Locknevi.

– Det hade vi ju tänkt redan innan, men sedan måste man alltid utvärdera det man gör. Responsen var fantastisk och det flöt på otroligt bra. Sedan är det såklart väderberoende, men jag tror inte det är helt negativt om det är mulet. Så länge det inte spöregnar bara. Vi har inte haft styrelsemöte ännu efteråt, men vi kommer nog satsa på nästa år också. Det är avsikten och vi tänker oss nog ungefär samma tidpunkt.

Det kom barn från hela kommunen och även en del barn från Västerviks kommun. 

– Det var mycket Vimmerby, men en del folk från Västervikshållet också. Vi 30 som arbetade som volontärer hade ganska fullt upp, men man hann fråga några. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt