Annons:

  • En kyrka för olika åldrar och intressen

    Ordföranden Anders Brunegård, till höger, tackar Jörgen Henriksson för hans insatser med renoveringen av Korskyrkan. Foto: Korskyrkan

  • En kyrka för olika åldrar och intressen

    I en sketch porträtterade Malin Eliasson och Jörgen Henriksson olika församlingsprofiler på besök hos kuratorn.

En kyrka för olika åldrar och intressen

Nyrenoverade, ljusa lokaler, med nya fönster, ombyggd estrad, en avsevärt rymligare vestibul med nytt golv och vita väggar och ett nyrenoverat kök. Dessutom nytt yttertak och dränering runt grunden. Var och en kan konstatera att sommarens omfattande renovering av Korskyrkan har gett resultat.

Annons:

Det var åtskilliga hundra timmar som upp emot ett femtiotal frivilliga satsade under sommaren, för att snickra, måla väggar, lägga golv eller servera fika till arbetarna. Lokalerna är nu väl lämpade för såväl gudstjänstfirande, som aktiviteter för alla åldrar, inklusive språkcafé för nyanlända, målarkurs, delar av Kulturskolans verksamhet och det förebyggande arbetet bland missbrukare och människor i utanförskap som bedrivs i samarbete med socialförvaltningen.

På söndagen var det så dags att på allvar inviga lokalerna. Församlingens ordförande Anders Brunegård tackade särskilt Jörgen Henriksson. Det är han som har planerat och organiserat renoveringsarbetet och instruerat steg för steg vad som ska göras, även när han själv inte varit på plats.

Samme Jörgen Henriksson ansvarade tillsammans med Malin Eliasson för familjegudstjänsten, under deras alias Redaktör Olson och Majken med bajken. Med sånger, filmer och sketcher berättade de om att Gud bryr sig om alla människor och vill att vi ska vara de vi är, med alla våra egenheter. Bland annat karikerades under publikens jubel några av församlingens personligheter.

Vid invigningshögtiden framfördes hälsningar från föreningen Kröngården och grannförsamlingarna.

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt