Annons:

Café i Vimmerby står inför renovering: ”Allt ska bytas ut”

Arbetet med att iordningställa Rustas nya lokal i centrala Vimmerby pågår för fullt och snart är det dags för renovering av Konditori Paris lokal i samma byggnad. Foto: Ossian Mathiasson

Café i Vimmerby står inför renovering: ”Allt ska bytas ut”

Konditori Paris i centrala Vimmerby står inför en rejäl renovering nu när caféet får varuhusjätten Rusta som ny granne under våren. 
– Man kan säga att allt ska bytas ut så det kommer bli som ett nytt café, säger Wael Tamer. 

Annons:

Wael Tamer har drivit caféet ”Konditori Paris” i butikslokalen mellan Apoteket och Coop i centrala Vimmerby i flera års tid. Coop finns inte längre kvar i byggnaden utan det är istället Rusta som kommer flytta in under våren. 

Arbetet med att göra iordning Rustas lokal pågår för fullt och Konditori Paris gick på måndagen ut med information om att caféet står inför en totalrenovering som inleds inom kort.

– Fastighetsägaren ska renovera hela huset. Byggklason jobbar fortfarande i Rusta-butiken och när de är klara där så börjar de hos mig. De kommer komma till mig och riva den gamla väggen och göra lokalen större. Den nya väggen är byggd och klar inne i Rusta-lokalen. Jag ser fram emot att få ett större café, säger Wael Tamer. 

Caféet får ny inredning

Han har dessutom anlitat ett företag i Halmstad som ska ge caféet ny inredning. 

– Det är ett företag som brukar bygga upp nya caféer så de kommer till mig och har många idéer med nya lampor, stolar och bord, säger Wael Tamer. 

Rustas etablering i Vimmerby lär locka många besökare, enligt Tamer. 

– Jag kommer titta över öppettiderna för att se om jag behöver ha öppet på andra tider än vad jag har nu. Jag ska göra allt för att det ska bli ett lyxigt café.

Caféet kommer hålla stängt under renoveringen som snart inleds och Tamer vet inte hur länge han kommer behöva hålla stängt. 

– Det kan jag inte säga nu, men renoveringen tar minst en månad. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt