Annons:

Café i Vimmerby byter namn – efter omfattande renovering

Wael Tamer kommer byta namn på sitt café i samband med den omfattande renoveringen.

Café i Vimmerby byter namn – efter omfattande renovering

Den omfattande renoveringen påbörjades i januari. Nu närmar det sig att vara färdigt och det finns ett preliminärt öppningsdatum. En annan stor nyhet är att Wael Tamers café får helt nytt namn. 

Annons:

Går du och väntar på att Konditori Paris i centrala Vimmerby ska öppna igen? Då är det inte så lång tid kvar att vänta. 

Det var i början av januari vår tidning berättade om att caféet stod inför en totalrenovering. Då visste han inte exakt hur länge han skulle behöva hålla stängt, men berättade att det rörde sig om minst en månad. Det har blivit flera.

– Det har varit jättemycket jobb. Alla väggar har rivits och taket är utbytt. Det har också blivit nytt avlopp, vatten, el och belysning. Jag trodde innan att det skulle ta max en månad, men den som utför arbetet sa från början att det skulle ta två till tre månader, berättar Wael Tamer. 

Vad är det som gör att du vågar göra en så stor investering?

– Vi hade ju en stor vattenskada och taket har blivit dåligt. Det har också blivit vatten i alla väggar. Hade jag inte fixat det, så hade det blivit mögel. Vattenskadan var inte mitt fel och fastighetsägaren har bytt taket. För mig kostar det här jättemycket pengar, säger Wael som tror att slutnotan landar på drygt en miljon.

Tror det blir ett lyft

Han är övertygad om att den stora uppfräschningen kommer bli ett lyft. 

– Ja, allt kommer bli bättre. Jag har såklart stora förväntningar, men just nu är det ett svårt läge. Allt har blivit dyrt och nästan alla priser har dubblats. För ett år sedan kostade en hink räkor 238 kronor. Nu ligger det på 440 kronor. 

Men nu närmar sig som sagt nyöppningen. 

– Renoveringen är nästan helt klart. Det som är kvar är bara lite elarbete, belysning samt vatten och avlopp. Jag tror jag kommer öppna om cirka tre veckor, kanske blir det i början av juni.

Byter namn

Han tror att Rustas intåg som granne kommer ha en positiv inverkan även på hans café. 

– Det har blivit mer liv på gatan sedan Rusta öppnade, så det kommer bli mycket bättre för mig. Det finns folk som åker en bit för att handla på Rusta och då är det perfekt att man kan ta en fika precis bredvid. 

Konditori Paris har varit namnet på Waels café länge, men i samband med att han åter öppnar blir det en förändring även där. 

– Jag kommer byta namn till Barista Café & Bistro. 

Varför väljer du att göra det?

– Det känns lite som att turister, när de kommer hit, inte riktigt vet vad kontitori innebär. Då passar café bättre. På alla språk vet man vad ett café är, säger han. 

Han utlovar också en del nyheter i sortimentet i samband med nyöppningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt