Så här ser Konditorn Wael al-Tamers senaste semla ut. Foto: Konditori Paris
Semmelsäsongen har definitivt startat. Och Wael al-Tamer vill ta Vimmerbyborna bort från den traditionella semlan. Han gör flera alternativa semlor – bland annat den nya prinsess-semlan. – De säljer jättebra, säger han.
Wael al-Tamer öppnade Konditori Paris i höstas. Han har definitivt fått en bra start.
Nu vill han ge Vimmerbyborna nya smakupplevelser med den klassiska semlan som grund.
Konditorn har redan hakat på trenden med prinsess-semla.
– Jag tycker om att göra nya saker varje dag och tycker att det är roligt, säger Wael al-Tamer.
"Kunderna gillar den"
Prinsess-semlan skapades för någon dryg vecka sedan av Markus Ekelund i Nässjö. Nu har alltså även Wael gjort en egen variant.
– Kunderna gillar den. De tycker mycket om att hitta nya saker varje dag.
Men prinsess-semlan är definitivt inte den enda varianten på den traditionella semlan som Wael bakat. Han har redan haft en saffransemla till salu och testat på att sälja en muffinssemla.
– Den blev jättegod, muffinssmaken med kardemumma och så fylld med mandelmassa och grädde.
Nästa semla
Han har redan nästa specialsemla klar för sig.
– Jag ska göra en nutellasemla, tror jag. Sedan kan det bli fler också.
Semlorna säljer bra?
– Ja, verkligen. De säljer jättebra.