Annons:

Paris satsar på prinsess-semlan – och har flera andra idéer

Så här ser Konditorn Wael al-Tamers senaste semla ut. Foto: Konditori Paris

Paris satsar på prinsess-semlan – och har flera andra idéer

Semmelsäsongen har definitivt startat. Och Wael al-Tamer vill ta Vimmerbyborna bort från den traditionella semlan. Han gör flera alternativa semlor – bland annat den nya prinsess-semlan. – De säljer jättebra, säger han.

Annons:

Wael al-Tamer öppnade Konditori Paris i höstas. Han har definitivt fått en bra start. 

Nu vill han ge Vimmerbyborna nya smakupplevelser med den klassiska semlan som grund. 

Konditorn har redan hakat på trenden med prinsess-semla.

– Jag tycker om att göra nya saker varje dag och tycker att det är roligt, säger Wael al-Tamer.

"Kunderna gillar den"

Prinsess-semlan skapades för någon dryg vecka sedan av Markus Ekelund i Nässjö. Nu har alltså även Wael gjort en egen variant.

– Kunderna gillar den. De tycker mycket om att hitta nya saker varje dag. 

Men prinsess-semlan är definitivt inte den enda varianten på den traditionella semlan som Wael bakat. Han har redan haft en saffransemla till salu och testat på att sälja en muffinssemla. 

– Den blev jättegod, muffinssmaken med kardemumma och så fylld med mandelmassa och grädde.

Nästa semla

Han har redan nästa specialsemla klar för sig. 

– Jag ska göra en nutellasemla, tror jag. Sedan kan det bli fler också. 

Semlorna säljer bra?

– Ja, verkligen. De säljer jättebra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt