Annons:

Klart med ny etablering på Ceos –

Patrik Kinnbom gläds åt att Bilcenter Vimmerby AB etablerar sig på Ceos.

Klart med ny etablering på Ceos – "Fantastiskt skoj"

Bilcenter Vimmerby AB blir nästa företag in på Östra Ceos. Företaget tar 4 500 kvadratmeter. – Det passar det området jättebra, säger utvecklingschefen Patrik Kinnbom.

Annons:

Det var på tisdagens kommunstyrelse som kommunstyrelsen skrev under avtalet. Patrik Kinnbom, utvecklingschefen i kommunen, har skött kontakterna med Vimmerbyföretaget Bilcenter AB, som nu flyttar in på Ceos-området.

Tomten de förvärvat genom ett tomträttsavtal är på 4 500 kvadratmeter. Priset per kvadratmeter är 195 kronor och Bilcenter betalar en avgälld på marken. 

– Det är så nära ett ägande man kan komma, säger Patrik Kinnbom. 

Vad betyder den här etableringen?

– Det känns jättebra och det går i helt rätt riktning. Jag tycker att den här etableringen passar det området bra. Det känns fantastiskt skoj och läget på tomten är helt fantastiskt. Det ligger precis vid hörnet vid Ceosvallen. 

"Få igång Krönsmon"

Sedan tidigare har Rautamo Wheels och Verktygsstallet införskaffat mark på Ceos. Kvar finns drygt 30 000 kvadratmeter. 

– Jag har fler förfrågningar från företag, både företag befintliga i Vimmerby kommun och externa. Ceos är igång bra och nu ska vi bara få igång Krönsmon också. Jag tror att prissänkningen är ett viktigt ställningstagande och det är viktigt att det är under en tidsbegränsad period. 

Kommunstyrelsen har också föreslagit kommunfullmäktige att plocka bort möjligheten till tomträttsavtal. 

– Jag är lite kluven. Tomträttsavtal har varit fantastiskt bra för Ceos-området. Jag tror inte vi hade haft dessa etableringar utom tomträttsavtal. Samtidigt är det långsiktigt bra för kommunen, men kortsiktigt inte så bra. Vi behöver nya etableringar och få igång i tillväxten i Vimmerby, säger utvecklingschefen Patrik Kinnbom. 

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med företrädare för Bilcenter Vimmerby AB, men de vill inte kommentera etableringen närmare just nu. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt